Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Επιστολή Γλυφάδας Παύλου για υπόθεση πρώην Αττικής


Επιστολή Γλυφάδας Παύλου για υπόθεση πρώην Αττικής
Γράφει ο/η Romfea.gr 15:07
14.03.09


Επιστολή απέστειλε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος προς την Αγία και Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να τεθεί στο Αρχείο η υπόθεση του Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονα.



Η επιστολή του Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλου έχει ως εξής:



Ευσεβάστως αναφέρομεν τα κάτωθι:



Η Απόφασις της πλειονοψηφίας του υπό την προεδρίαν του Σεβ. Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελετίου, Αντιπροέδρου της Δ.Ι.Σ., συνελθόντος την 9/3/2009 Πρωτοβαθμίου, δι’ Αρχιερείς Συνοδικού Δικαστηρίου και ενεργούντος, ως Δικαστικού Συμβουλίου, δια της οποίας εκρίθη, ότι δια την κανονικήν υπόθεσιν του Σεβ. Μητροπολίτου πρ. Αττικής κ. Παντελεήμονος δεν προκύπτουν επαρκείς αποδείξεις ενοχής, τεθείσης αυτής εις το Αρχείον, ευρίσκει ημάς αντιθέτους, δια τους κάτωθι λόγους:



1. Το περιλαμβανόμενον εις το κατηγορητήριον κανονικόν αδίκημα της υπεξαιρέσεως μεγάλου χρηματικού ποσού της Ι. Μονής Ευαγγελισμού Θεοτόκου Όρους Αμώμων της Ι. Μητροπόλεως Αττικής, κατεγνώσθη με την ποινικήν διαδικασίαν εις τον εγκαλούμενον Μητροπολίτην, με καταδικαστικάς Αποφάσεις του 3μελους και 5μελους Εφετείου Κακουργημάτων και αναμένεται η Απόφασις εις την εκδικασθείσαν αίτησιν αναιρέσεως ενώπιον του Αρείου Πάγου και συνεπώς το Εκκλησιαστικόν Δικαστικόν Συμβούλιον ώφειλε, δια την εξαγωγήν της κρίσεώς του, να αναμείνη, εφ’ όσον μέχρι τώρα αυτό έπραξε, την αμετάκλητον απόφασιν του Ανωτάτου Αναιρετικού Δικαστηρίου, δια να συνεκτιμήση τας ποινικάς αποφάσεις και ούτω να προβή εις ασφαλή ουσιώδη κρίσιν.



2. Το κατά του εγκαλουμένου Μητροπολίτου κανονικόν κατηγορητήριον περιελάμβανε την κατηγορίαν της συμμετοχής αυτού εις υπεράκτιον εταιρείαν, η οποία προκύπτει εξ επισήμων εγγράφων. Δια τον λόγον τούτον και μόνον, θα έπρεπε να παραπεμφθή ο εγκαλούμενος εις κανονικήν δίκην, δια να διασφαλισθή η εγκυρότης της Αποφάσεως του Ανωτάτου Εκκλησιαστικού Δικαστικού οργάνου.



3. Η Εκκλησία της Ελλάδος συνέπραξεν εις την νομοπαρασκευαστικήν επιτροπήν, δια την κατάρτισιν του Ν. 590/1977 «Περί Κατασταστικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος» και απεδέχθη με την διάταξιν του άρθρου 44 παραγρ. 1 την ισχύν του Νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας» και συνεπώς και την ισχύν της διατάξεως του άρθρου 160, με την οποίαν επί επιβληθείσης δι’ αμετακλήτου ποινικής αποφάσεως εγκληματικής ποινής, επιβάλλεται χωρίς άλλην διαδικασίαν.



Εις την περίπτωσιν κατά την οποίαν το Ανώτατον Αναιρετικόν Δικαστήριον, ο Άρειος Πάγος, απορρίψει την αίτησιν αναιρέσεως του εγκαλουμένου και η ποινική απόφασις καταστή αμετάκλητος, η Εκκλησία θα πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόση την απόφασιν του ως άνω Αναιρετικού Δικαστηρίου, διότι αι περί δεδικασμένου διατάξεις ουδεμίαν εφαρμογήν δύνανται να έχουν εις την συγκεκριμένην περίπτωσιν, όπως εσφαλμένα μερικοί υποστηρίζουν, διαφορετικά αν δεν εφαρμόση την σχετικήν διάταξιν, δυνάμει του εκδοθέντος αθωωτικού βουλεύματος, θα υπέχουν τα μέλη του Πρωτοβαθμίου δι’ Αρχιερείς Συνοδικού Δικαστηρίου ποινικήν ευθύνην, ως φυσικά πρόσωπα, δια παράβασιν καθήκοντος.



4. Τα ανωτέρω αποτελούν έκφρασιν πόνου και αγωνίας του Κλήρου και του λαού της Μητροπόλεως ημών, κηδόμενοι του κύρους της Αγιωτάτης ημών Εκκλησίας.



Μετά βαθυτάτου σεβασμού,



Ελάχιστος εν Επισκόποις.



Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΥΛΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ...ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΜΣΤΕ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΒΑ!

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή