Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ …..ΚΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ !!!


Μόλις γύρισα από τον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό ή Εσπερινό της Συγνώμης και αποφάσισα να γράψω αυτές τις λίγες γραμμές καθώς από αύριο εισερχόμαστε στην κατεξοχήν περίοδο της εγκράτειας και της ασκήσεως. Εισερχόμαστε περισσότερο στα έργα παρά στα λόγια. Είναι η αρχή της πορείας μας ,για να καθαρίσουμε τους εαυτούς μας για να είμαστε όσο το δυνατόν δεκτικότεροι στην συνάντησή μας με τον αναστημένο Χριστό το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου την Κυριακή του Πάσχα!
Όσοι διαβάζετε αυτές τις γραμμές , παρακαλώ για την συγχώρησή σας και τις προσευχές σας για να εφαρμόσουμε από κοινού τις δύο προϋποθέσεις α) της συγχωρητικότητας και β) της προσευχής, με την επικοινωνία μας με τον Τριαδικό μας Θεό. Αυτά σε συνδυασμό με την νηστεία και την γενική εγκράτεια, μας κάνουν περισσότερο ελεύθερους, περισσότερο επεξαρτημένους από τις εξαρτήσεις μας και τα επίγεια, για να πεινάσουμε Χριστό και τα επουράνια…!
Ας βάλουμε προτεραιότητα στα πνευματικά, για να πάρουν προοπτική και τα επίγεια και ας δείξουμε εγκράτεια στα επίγεια και σε ότι έχει αντίθετη ροπή προς το θέλημα του Θεού, για να κερδίσουμε ότι έχασαν οι πρωτόπλαστοι χάρις της παραβιάσεως της εντολής δείχνοντας ακρασία.
Κλείνοντας να υπογραμμίσω στην αγάπη σας, ότι να μην βλέπουμε αυτή την περίοδο ότι μας περιορίζει την ελευθερία και μας κάνει απόκοσμους, αλλά το αντίθετο ακριβώς, μας κάνει πραγματικά ελεύθερους και πολίτες του κόσμου του Θεού, της Βασιλείας του.
Ας έχουμε δύναμη και όρεξη….συν-Ταφή και συν-Ανάσταση μαζί με τον Κύριό μας.

Καλό ταξίδι αδελφοί μου, καλή δύναμη στην πορεία μας, λειτουργικώς και μυσταγωγικώς…!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή