Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ιερόσυλος είδε τον Όσιο Νικόδημο και επέστρεψε στη Μονή το ιερό λείψανο

Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2010 Συντάχθηκε απο τον/την Romfea.gr - 13:27


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, χθες, Πέμπτη 15 Απριλίου 2010, οι Πατέρες του Ιερού Κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου παρέλαβαν το ιερό λείψανο που είχε κλαπεί στις 15 Μαρτίου 2010.




Ο άνθρωπος που έκλεψε το άγιο λείψανο αντίκρισε ολοζώντανο τον Άγιο τέσσερεις φορές, ο οποίος του είπε: «Παιδί μου, πήγαινέ με στο σπίτι μου από όπου με πήρες, αρκετά με ταλαιπώρησες».



Συγκλονισμένος τότε έτρεξε και βρήκε έναν Ιερέα κοντινής Μητροπόλεως, στον οποίο εξομολογήθηκε με λυγμούς και δάκρυα, λέγοντας «αμάρτησα πάτερ, έγινα ιερόσυλος» και του παρέδωσε το ιερό λείψανο.



Ο εν λόγω Ιερέας, παρέλαβε το ιερό λείψανο του Αγίου και συγκλονισμένος αμέσως το έφερε στη Ιερά Μονή του Οσίου Νικοδήμου.



Αξίζει, να σημειωθεί, ότι όλα τα ανωτέρω αναφέρονται στην κατάθεση που έδωσε ο Ιερέας ενώπιον της Αστυνομικής Αρχής.



Επίσης, να αναφερθεί, ότι ο δράστης διεμήνυσε, ότι σύντομα θα επισκεφθεί τον Ηγούμενο της Μονής για να ζητήσει συγγνώμη.



Τέλος, σήμερα Σάββατο 17 Απριλίου και ώρα 6μ.μ. θα τελεσθεί επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου και Πανηγυρικός Εσπερινός. Το ιερό λείψανο θα τεθεί σε προσκύνηση των πιστών.

2 σχόλια:

πηνελοπη είπε...

χριστος Ανεστη ο θεος πατερ.εχω μεινει κοκαλο! τρομερη ιστορια πολυ με αγγιξε.ποσο ζωντανοι ειναι οι Αγιοι μας!!!------ευχαριστουμε

Ανώνυμος είπε...

εγινε πριν λιγο καιρο σε γνωστη κυρια μιας φιλης --ετοιμαζε την κορη της να παντρευτει και καθαριζαν το σπιτι.Η μητερα της νυφης ,καθαρισε το σπιτι και σκεφτηκε πως σε αυτο τον τοιχο θα ηταν καλο να βαλουν ιερες εικονες.Ετσι πηγε σε ενα μαγαζι που πουλαει εικονες στον πειραια.''πολυ ωραια ειναι αυτη η εικονα και η παναγια ειναι πολυ ομορφη εδω΄΄σκεφτηκε θα την αγορασω--παει πιο κατω βλεπει το χριστο''ποπο πολυ ομορφος ειναι ο χριστος εδω...''θα την παρω και αυτην την εικονα---ετσι πηρε μερικες εικονες περασε και απο την εικονα του Αγιου Εφραιμ΄΄ απαπα εισαι μαυριδερος Αγιε μου δεν μου αρεσεις''[Αυτο το βλεπω στα πανηγυρια που το κανουν πολλες]..΄΄Δεν θα σε αγωρασω Αγιε μου λυπαμαι'' .Φευγει η ητερα της νυφης .παει στο σπιτι [τολεγε η γυναικα με παραπονο].βαζει ενα σκαπο να κρεμασει τις εικονες πεφτει κατω ,γυρισε το ποδι της και την πηρε ο συζυγος της να την παει στο νοσοκομειο.ευτυχως θλαση ειπαν οι γιατροι οτι ηταν και ετσι εν οψη γαμου ηταν πολυ στενοχωρημενη αποφασισε να παρει πατεριτσες για να διευκολυνεται στην κινηση της .Τη νυχτα βλεπει τον Αγιο Εφραιμ στον υπνο της --Περασες! [της ειπε] και δεν με πηρες...-----Σηκωνεται σαν τρελλη απο τον φοβο της και στελνει τον συζυγο της να παει σε αυτο το μαγαζι να αγορασει την εικονα του αγιου.Ετσι και εγινε ...εφερε την εικονα στο σπιτι ο συζυγος και εκεινη του ζητουσε συγνωμη επειδη τον αγνωησε.Το βραδυ βλεπει ξανα τον αγιο που της ειπε------Τωρα που με πηρες ...θα πεταξεις τις πατεριτσες.Το πρωι ελεγε σηκωθηκε κανονικα σαν να μην ειχε περασει τιποτα απο ολα αυτα και πηγαινοντας στα δωματεια διαπιστωσε πως δεν αγγιξε καν τις πατεριτσες.Θυμηθηκε το ονειρο και βγηκε στην γειτονια και το ελεγε και μαλιστα ρωτουσε που υπαρχει το μοναστηρι του αγιου να παει να τον προσκυνησει-------πηνελοπη

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή