Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

H Eορτή της Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Βούλα Αττικής


Έντονη και φέτος η παρουσία και η χάρις της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Πανήγυρη του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, όπως βεβαίως και σε κάθε γωνιά της Ορθοδοξίας μας ανά την Οικουμένη.

Πλήθος πιστών μετείχαν στον Πανηγυρικό Εσπερινό την Παραμονή της Εορτής. Αρκετοί Ιερείς προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Αλεξίου Ψωΐνου. Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο ανιψιός του Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Ψωΐνος Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Πειραιώς, όπου τόνισε την ιδιαίτερη σχέση της Παναγιάς με τους πιστούς και το πόσο κοντά την αισθανόμαστε. Στο τέλος ο π. Αλέξιος αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή τόνισε ότι «Όταν μιλούμε για την Παναγία ομιλούμε για τον Χριστό και όταν ομιλούμε για τον Χριστό ομιλούμε για την σωτηρία μας.» Κλείνοντας είπε «δεν είναι δυνατόν να κλείνουμε το κεφάλι ως έθνος και ως πρόσωπα στους ισχυρούς της γης κτλ και μόνο στο θέμα του Θεού να θέλουμε να είμαστε αυτόνομοι….». Μετά το τέλος του Εσπερινού δύο Ιερείς διένεμαν τον Ευλογημένο Άρτο.


Στις 10.00 ξεκίνησε η Ιερά Αγρυπνία όπου τελείωσε στις 1.30 τα ξημερώματα από τον π. Αντώνιο Χρήστου Εφημέριο του Ι. Ναού. Στο κοινωνικό διάβασε το μεστό και φωτισμένο Mήνυμα του Ποιμενάρχου κ. Παύλου, επί τη Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στο τέλος πριν το "δι ευχών", αφού ευχαρίστησε όλους όσους έμειναν στην Ιερά Αγρυπνία, τόνισε ότι η Παναγιά μας, αν και σήμερα πέθανε και την κηδεύσαμε, εν τούτοις ζει και μετέστει προς την Ζωήν τον Χριστό. Έτσι και εμείς μόνο αν έχουμε τον Χριστό στη ψυχή μας μπορούμε και να παραμένουμε ζωντανοί και ενώ έχουμε κοιμηθεί και αντιθέτως (αν δεν τον έχουμε τον Χριστό) μπορούμε να έχουμε πεθάνει ακόμα και αν έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά…!

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε η πανηγυρική Θ. Λειτουργία από τον π. Κωνσταντίνο Μαλτέζο, τον π. Ιωάννη Αρβανίτη και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Σπυρίδων Αρβανίτη. Περίπου 30 λεπτά κοινωνούσαν οι λειτουργοί από τα 3 άγια ποτήρια για να καταλάβουμε το πλήθος του κόσμου. Στο κοινωνικό διαβάστηκε το μήνυμα του Ποιμενάρχου μας.

Τέλος στο μεθέορτο Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος και τελέσθηκε και η Ακολουθία των Ιερών Εγκωμίων της Παναγιάς μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των Ιερέων μετείχε και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης Στέφανος Σουλιμιώτης. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, πήρε αφορμή από το δοξαστικό του Εσπερινού της Εορτής για να συνδέσει την στενή σχέση της Παναγιάς μας με την Νεότητα. Μετέφερε την αγωνία του για τους κινδύνους που διατρέχουν οι νέοι μας, ιδιαιτέρως από την μάστιγα των ναρκωτικών και κάλεσε τους πιστούς σε μια συνεχή επαγρύπνηση και προσευχή ώστε η παναγία η μητέρα όλων μας, να βοηθεί συνεχώς και να αποτρέπει τέτοιες μάστιγες από τα παιδιά μας…». Πριν αναχωρήσει από τον Ι. Ναό ο Ποιμενάρχης μας έδωσε ευλογία σε όλους τους πιστούς προσκυνητές από μία εικόνα τσέπης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.


Ευχαριστούμε την Παναγία μας που και φέτος μας αξίωσε να την υπηρετήσουμε Ιερείς, Επίτροποι, Νεωκόροι, Ιεροψάλτες, Κυρίες του Φιλοπτώχου και πλήθος ενορίτες εθελοντές που βοήθησαν όσο μπορούσαν. Και του χρόνου να είμαστε καλά, η Παναγία βοήθειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή