Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΙΚΕΛΙΑ – ΚΑΛΑΒΡΙΑ (ΜΕΣΑ ΙΟΥΝΙΟΥ)



1η Ημέρα: Αεροπορικώς: Αθήνα-Ρώμη-Reggio (Ρήγιο)
Άφιξη στο Reggio, προσκύνημα και εσπερινό στον νεόκτιστο Ι.Ν.Αγ.Παύλου (ανάλογα την ώρα) με τον
π. Ηλία και ον π. Αντώνιο. Με το πούλμαν πάμε στο ξενοδοχείο στο Palmi για διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Πάμε στο Gerace (΄Ιέραξ), όπου βρίσκονται τα Αγ. Λείψανα των Αγ. Παντελεήμονος, και Αγ. Παρασκευή στο Μουσείο της πόλης. Επίσκεψη στο Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου. Συνεχίζουμε νοτίως παραλιακά προς τα Ελληνόφωνα (Γκρεκάνικα) χωριά Bova Marina παραλιακή και Bova ορεινή, όπου σώζεται ο μικρός ναός «Παναγία η Κεχαριτωμένη» και πιο πέρα της Αγ. Αικατερίνης με εντυπωσιακό καμπαναριό. Στο Ασπρομόντε, στο χωριό Γκαλισιανό, βρίσκεται η πανέμορφη πέτρινη εκκλησία, «Η Παναγία των Ελλήνων», αγιορειτών μοναχών. Στο χωριό Πεντεντάτιλο (ο βράχος μοιάζει με 5 δάχτυλα) υπάρχει μεσαιωνικό κάστρο. Επιστροφή στο Palmi (ξενοδοχείο) και απόδειπνο στο Μοναστήρι της Seminara.

3η Ημέρα: Με το πούλμαν πάμε για προσκύνημα (και Θ.Λειτουργία) στο Μοναστήρι των Αγίων Ηλία και Φιλαρέτου (λείψανα) στη Seminara (ηγουμένη Στεφανία). Επίσκεψη στο Σπήλαιο του Αγ. Ηλία του Σπηλαιώτη. Φεύγουμε με ferry boat για τη Σικελία και φτάνουμε στη Messina (ομηρική Χάρυβδη), όπου μετά από μικρή ξενάγηση με το πούλμαν στην πόλη, φθάνουμε στο Milazzo (αρχαία Μύλαι). Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Από το λιμάνι του Milazzo αναχωρούμε με καραβάκι για τα Αιολικά νησιά (ή την πατρίδα του Ηφαίστου): Lipari, Salina, Panarea, Stromboli (ηφαίστειο). Filicudi, Alicudi
Μετά τα αιολικά νησιά συνεχίζουμε πρός Tindari με το μεγάλο ξύλινο άγαλμα της Μαύρης Παναγίας (7ος, 8ος αιώνας) και καταλήγουμε για διανυκτέρευση στην πόλη Cefalu.

5η Ημέρα: Η πανέμορφη, γραφική, παραλιακή πόλη Cefalu θυμίζει τους Έλληνες τη Μονεμβασιά. Στο κέντρο υπάρχει ναός με θαυμάσια βυζαντινά ψηφιδωτά, όπως ο Παντροκράτωρ, η Παναγιά και γενικά παραστάσεις της Βίβλου. Στην παραλία δεσπόζει το Βυζαντινό κάστρο με το ιερό του ναού της Αρτέμιδος.
Φεύγοντας φτάνουμε στο Monreale, έξω από το Palermo, αριστουργηματικός ναός (1175) με 6.34 τ.μ. ψηφιδωτά του 12ου αιώνα, από βυζαντινούς τεχνίτες (Παντοκράτωρ, Βρεφοκρατούσα, κ.λ.π.). Φαγητό στο Palermo. Μεταφορά στην Κατάνια μέσω Enna. Διανυκτέρευση στην Κατάνια.

6η Ημέρα: Μικρή ξενάγηση στην Catania με τραινάκι μέσα στην πόλη με την περίφημη Κρήνη του Ελέφαντα (από λάβα) και επίσκεψη στην εκκλησία τηε Αγίας Αγάθης (Άγια Λέιψανα). Φεύγοντας αντικρύζουμε το ψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα (3340 μ). Πηγαίνουμε στις Συρακούσες, επίσκεψη στις Κατακόμβες με τα ερείπια της εκκλησίας του Αγ. Ιωάννου του Ευαγγελιστή και την Κρύπτη του Αγ. Marciano. Ξενάγηση στην πόλη και επιστρέφοντας στην Κατάνη συνεχίζουμε προς την όμορφη παραλιακή πόλη Giαrdini Naxos (κήποι της Νάξου) για διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: Πρωί αναχώρηση για το πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Σικελίας, την Taormina (η ακρόπολη του Ελληνιστικού Ταυρομενίου). Παίρνουμε το ferry-boat στη Μεσσήνη (Χάρυβδη) και φτάνουμε απέναντι στο ακρωτήριο Scilla (Σκύλλα του Οδυσσέα). Από το πανέμορφο μεσαιωνικό της κάστρο απολαμβάνουμε την Τυρρανική ακτή και τη γραφική αυτή πόλη. –Φαγητό-. Επιστροφή για διανυκτέρευση στο Palmi, απόδειπνο στη Seminara και αποχαιρετισμός της Γερόντισσα Στεφανίας.

8η Ημέρα: Αναχώρηση πρωί για Reggio για το αεροδρόμιο και όσο προλαβαίνουμε κάνουμε ξενάγηση στην πόλη, από τους πατέρες Antonio και Elia. Επιστροφή στην Αθήνα.

Πληροφορίες -δηλώσεις συμμετοχής κ. Μαρία Καπελιώτη 6970978840

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή