Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΥΛΟ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ τρ.ε.



   
 Ένα χρόνιο πνευματικό και πρακτικό πρόβλημα, με παρεμβάσεις, επί 9 χρόνια, της Μητροπόλεως Γλυφάδας και της Δημοτικής Αρχής, προς την Πολιτεία, η οποία εκώφευε, χάρις στην συνεργασία του εν λόγω Δήμου και της Ιεράς Μητροπόλεως, έλαβε οριστική λύση, θέλουμε να πιστεύουμε.
   Αναφερόμαστε για την λειτουργία του νέου Δημοτικού Κοιμητηρίου του Δήμου Γλυφάδας, καθώς το παλαιό είχε κορεστεί και δεν επαρκούσε, για τις σύγχρονες ανάγκες, της ραγδαίως πληθυσμιακά αναπτυσσόμενης πόλης της Γλυφάδας μας.

   Καθημερινό έντονο πρόβλημα, αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι της πόλεως μας, για τους συγγενείς τους, οι οποίοι ή παρέμεναν και πλέον του μηνός σε ψυγεία ή αναγκαζόντουσαν να πάνε σε άλλα Κοιμητήρια, άλλων Δήμων, με πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.
   Την Παρασκευή 12 Αυγούστου τρ.ε. με αποφασιστικές κινήσεις του Δήμου Γλυφάδας έγιναν, οριοθέτηση, καθαρισμός, περίφραξη και εκσκαφή οκτώ τάφων, όπου εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, με κληρικούς της Μητροπόλεως, τέλεσε τις ακολουθίες της ταφής των νεκρών. 

   Μετά τις ταφές τοποθετήθηκε ο προκατασκευασμένος Ναός του Νέου Κοιμητηρίου, που θα τιμάται στο Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου (8 Σεπτέμβριου) και στην ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων, του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας (2 Μαΐου), δωρεά του Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας κ. Αθανασίου Μαρτίνου.

   Ακολούθως τελέστηκε η Ακολουθία των Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού από τον Ποιμενάρχη μας κ. Παύλο. Μετά το τέλος της Ακολουθίας, ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό, που αξιώθηκε να ζήσει την σημερινή ημέρα.
   Εν συνεχεία ευχαρίστησε τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, που για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκε γενναιόδωρα, προσφέροντας ένα νέο ακόμη Ιερό Θυσιαστήριο. Κατόπιν ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Γλυφάδας και τον Δήμαρχό της, κ. Κωνσταντίνο Κόκκορη, για τις συντονισμένες και τολμηρές ενέργειες, που έκαναν και βρέθηκε επιτέλους χώρος, για την λειτουργία Νέου Κοιμητηρίου.    
   Τέλος ευχαρίστησε γενικά, όλους τους παρευρισκομένους, καθώς και τους πολλούς εθελοντές.
   Ακολούθησε η Τελετή της Καθιέρωσης του Νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή