Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Με διήμερο προσκύνημα ξεκίνησαν οι Προσκυνηματικές Εκδρομές για το Εκκλησιαστικό Έτος 2014-2015, του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας.


  Ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Βούλας, διοργάνωσε την 1η  προσκυνηματική εκδρομή του,  για το Εκκλησιαστικό Έτος 2014-2015, το διήμερο Παρασκευής 26 και Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 με προορισμό την   Ι.Μ. Παναγίας Δορβά Βεροίας, το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Σουμελά όπου και διαμείναμε, καθώς και την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Γέροντος Παΐσίου.

  Ο σκοπός του προσκυνήματος τριπλός : α) Η πνευματική  ωφέλεια και ανανέωση των συμμετεχόντων, β) Η εντός Εκκλησιαστικών πλαισίων ψυχαγωγία τους και γ)  Η άμεση ενίσχυση του Φιλοπτώχου Ταμείου και της  Τράπεζας Αγάπης, της Ενορίας μας και επιτεύχθηκαν και οι τρεις.

   Πράγματι οι 45 συμμετέχοντες στην Εκδρομή, προσκυνήσαμε στα Τέμπη στην Αγία Παρασκευή και ήπιαμε από το αγίασμά της, τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως και Κριμαίας στην Ιερά Μονη Παναγίας Δορβά, τη θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Σουμελά και τον τάφο του Αγίου Παϊσίου. Επίσης ξεναγηθήκαμε στους υπόλοιπους  χώρους των Ιερών Μονών που επισκεφθήκαμε , συμμετείχαμε στην Θ. Λειτουργία (ακούστε την ομιλία του π. Αντωνίου στη θεία Λειτουργία) και τελέσαμε  Αρτοκλασία, υπέρ Υγείας όλων των συμμετεχόντων στην Εκδρομή.

   Εκτός από τα προσκυνήματα, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα καταπληκτικά τοπία και τις διαδρομές της βόρειας Ελλάδας, δοκιμάσαμε τις παραδοσιακές γεύσεις της σε φαγητά και γλυκίσματα και προμηθευτήκαμε και αγνά τοπικά προϊόντα για το σπίτι .

          Στις 11.50 μ.μ. το βράδυ του Σαββάτου, φτάσαμε στο Ναό μας και όλοι δοξολογήσαμε το Θεό και ευχαριστήσαμε τη Παναγία μας που πήγαμε και γυρίσαμε όλοι σώοι και αβλαβείς .


             Από τον μήνα Οκτώβριο θα ανακοινωθούν συν Θεώ, οι υπόλοιπες προσκυνηματικές εκδρομές της Ενορίας μας για όλη την εκκλησιαστική χρονιά 2014-2015, όπως διαμορφώθηκαν από τις προτιμήσεις σε σχετική ψηφοφορία των ίδιων Ενοριτών, για τα μέρη που θέλουν να επισκεφθούμε φέτος.



                         Εκ του Ιερού Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή