Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ο Αναστάσιμος Χαιρετισμός, στους ασθενείς, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας.


Τη Πέμπτη της Διακαινησίμου 5  Μαου 2016 το απόγευμα, με τις ευλογίες του  Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου  Γλυφάδας Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλου, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος  Μαλτέζος, Εφημέριο του Νοσοκομείου, συνοδευόμενος από τον π. Αντώνιο Χρήστου, Εφημέριο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας  και από μια ομάδα  περίπου 35 εθελοντών, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, για τις Αγίες ημέρες του Πάσχα.

Οι Κληρικοί μαζί με την ομάδα των εθελοντών λαϊκών, σχεδόν για 2.30 ώρες , επισκέφθηκαν όλα τα τμήματα του ιδρύματος, μοιράζοντας Πασχαλινά δώρα, (εικονάκια, δέματα με ευλογίες και γλυκίσματα), σε όλους τους ασθενείς, το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και στους συνοδούς των ασθενών.

Σε όλους τους θαλάμους και τα τμήματα,  οι εθελοντές έψελναν Πασχαλινούς ύμνους και τραγούδια καθώς οι Κληρικοί έλεγαν τον Αναστάσιμο Χαιρετισμό «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ», συνομιλούσαν, ενημερώνονταν για την κατάσταση της υγείας προσωπικά από τους ίδιους τους ασθενείς ή τους συνοδούς τους και  φεύγοντας  εύχονταν   περαστικά για γρήγορη ανάρρωση.

Σε πολλές περιπτώσεις  οι Ιερείς συνιστούσαν να έχουν οι ασθενείς αλλά και οι συνοδοί τους, πίστη στο Θεό, κουράγιο και εμπιστοσύνη στους Γιατρούς του Ιδρύματος, ενώ στους ίδιους τους  γιατρούς και τις νοσηλεύτριες,  τους ευχαριστούσαν για ότι προσφέρουν στους ασθενείς και εύχονταν να έχουν  κουράγιο  και καλή δύναμη στη δύσκολη και απαιτητική αποστολή τους.

Κατά τις 6.15 λίγο μετά την ολοκλήρωση της επισκέψεως , στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας,  οι εθελοντές ένας-ένας προσωπικά, είπαν  λίγα λόγια για τις εμπειρίες που αποκόμισαν  από αυτή την επίσκεψη. Στο τέλος  ο π. Κωνσταντίνος κλείνοντας μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου, που λόγω άλλης ποιμαντικής του διακονίας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί σωματικώς αυτή τη φορά μαζί μας. Στη συνέχεια ευχαρίστησε συγκινημένος, τον π. Αντώνιο  και τους εθελοντές, που για άλλη μια φορά, στάθηκαν αρωγοί στο ποιμαντικό έργο της τοπικής Εκκλησίας και τον συνόδευσαν σε άλλη μια επίσκεψη του, για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, δίνοντάς τους μικρές ευλογίες κατά την αποχώρησή τους.



      
               Εκ του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Παντελεήμονος 
                 Ακληπιείου Νοσοκομείου Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή