Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

1η Συνάντηση Κατηχητών, στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β., για την νέα Κατηχητική χρονιά 2018-2019.



   Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, στις 6:30  το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας,  τελέσθηκε ο Εσπερινός από τον Γραμματέα του Γραφείου Νεότητος  πρωτοπρεσβύτερο π. Αντώνιο  Χρήστου.
   Στη συνέχεια στο Πνευματικό Κέντρο του ως άνω Ιερού Ναού έλαβε χώρα η 1η Συνάντηση των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και των Κατηχητών-τριών της τοπικής Εκκλησίας, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας εκκλησιαστικής-κατηχητικής χρονιάς 2018-2019.


   Στην αρχή της συνάντησης το λόγο έλαβε ο π. Αντώνιος. Προχώρησε στην ενημέρωση  των Πορισμάτων του  6ου Πανελληνίου Συνεδρίου  Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών που διοργάνωσε η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στον Αλίαρτο Βοιωτίας, στην Ι. Μ. Θηβών και Λεβαδείας, στις 28-30 Αυγούστου 2018 προβάλλοντας σχετικές  διαφάνιες (Power Point). 

Ολόκληρη η εισήγηση βρίσκεται εδώ

Ο ομιλητής, ολοκλήρωσε την εισήγησή του, παρουσιάζοντας με συντομία το φετινό Κατηχητικό Βοήθημα της Ιεράς Μητροπόλεως, που είναι εποπτικό υλικό σε dvd, χωρισμένο σε 28 μαθήματα σε μορφή Power Point, με βάση το Κατηχητικό Βοήθημα "Ό όμορφος κόσμος Του Θεού" της σειράς 3Α της Αποστολικής Διακονίας που πρότεινε με Εγκύκλιό της, η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι Κατηχητές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν αυτούσιο ή αποσπασματικά και βοηθά τους ίδιους και τα παιδιά, να έχουν συγκεντρωμένο στο εποπτικό υλικό, πέρα από την κλασική αφήγηση του βοηθήματος της Αποστολικής Διακονίας.

   Ακολούθησαν πολλές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις στα θέματα που προέκυψαν από την εισήγηση, τόσο από τον Σεβασμιώτατο, όσο από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλούς Ιερείς και Κατηχητές και  δημιουργήθηκε   ένας γόνιμος διάλογος και προβληματισμός. 

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχη μας κ. Παύλος έκλεισε την εκδήλωση  με ευχαριστίες προς τον εισηγητή π. Αντώνιο, προς όλους τους κατηχητές και κατηχήτριες, που για άλλη μια χρονιά εθελοντικά θα διακονήσουν στις ενορίες μας και τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας π. Αθανάσιο Χατζή και τους συνεργάτες του για την αβραμιαία φιλοξενία τους και ολοκλήρωσε την συνάντηση με σύντομες πατρικές νουθεσίες και κατευθύνσεις.

Στο τέλος της Εκδηλώσεως ο Μητροπολίτης, μοίρασε το φετινό κατηχητικό υλικό (σε μορφή dvd) και από ένα βιβλίο ως ευλογία.




   Εκ του Γραφείου Νεότητος, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή