Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση, του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης 2019.



Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης,  Πραγματοποιήθηκε η  Χριστουγεννιάτικη  Καλλιτεχνική και Φιλανθρωπική Εκδήλωση, που διοργάνωσε το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ναού.

Ο σκοπός της προσπάθειας  ήταν τριπλός: α) Να συναισθανθούμε την μεγάλη φιλανθρωπία Του Θεού, να γίνει άνθρωπος για να μας σώσει, β) Να ενισχυθεί το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού, για τις αυξημένες υποχρεώσεις του για τις άγιες ημέρες των εορτών και γ) Να υπάρχει η δυνατότητα στους  καιρούς οικονομικής κρίσης που ζούμε, με λίγα χρήματα να αγοράσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, σε συμβολικές τιμές, δώρα και  προϊόντα για τους ίδιους και τους οικείους μας.

Η δράση της Εκδηλώσεως ήταν επίσης τριπλή : Ξεκινήσαμε με το Καλλιτεχνικό-πολιτιστικό κομμάτι της Εκδηλώσεως, από την χορωδία του Ιερού Ναού, με συνοδεία μουσικών οργάνων. Η χορωδία ερμήνευσε τα εξής Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα : 1. Χαίρε η γη, 2. Άγια Νύχτα, 3. Γκλόρια, 4. Βυζαντινά Κάλαντα, 5. Επτανησιακά Κάλαντα. 6. Μικρασιάτικα Κάλαντα.  και 7. Αθηναϊκά Κάλαντα.


Για να τα ακούσετε τα τραγούδια δείτε το σχετικό βίντεο.https://youtu.be/-s6kN5oD5t4



Την παρουσίαση του προγράμματος είχε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος  Χρήστου.

Ακολούθησε η Προβολή ταινίας μικρού Μήκους «Χριστουγεννιάτικο Αντι-παραμύθι» του Σκηνοθέτη και Κατηχητή της Μητροπόλεως κ. Ευθυμίου Χατζή, ο οποίος ήταν παρόν και έκανε μια απαραίτητη εισαγωγή για την ταινία



Παράλληλα  της Εκδηλώσεως,  στο Πνευματικό Κέντρο, όσοι το επισκέφτηκαν διαπίστωσαν ότι είχε στηθεί με πολύ μεράκι μια  Φιλανθρωπική Αγορά. Οι επισκέπτες βρήκαν στολίδια, κεριά, δώρα, διακοσμητικά, χειροποίητα και παραδοσιακά γλυκά, λευκά είδη, παιχνίδια, κάρτες, βιβλία, κρασιά κ.α, όλα προσφορές και χειροτεχνίες των κυριών Ενοριτών μας. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την κάλυψη των ποικίλων αναγκών των αναξιοπαθούντων οικογενειών της Ενορίας μας.

Μετά το τέλος της ταινίας ακολούθησε το Θεολογικό μέρος που ήταν η ανάλυση της ταινίας από τον π. Αντώνιο και τον κ. Χατζή, όπου βλέπουμε με βάση την ταινία ότι  ο άνθρωπος αρνείται να γίνει σκουλίκι για να τα σώσει, αλλά ο Θεός μας αντίθετα ξέρουμε ότι έγινε ο άνθρωπος για να σώσει το πλάσμα του.  


Σε κάθε μέρος της Εκδηλώσεως που ολοκληρωνόταν ο π. Αντώνιος, ευχαριστούσε όλους και όλες, που συνέβαλαν σε αυτή την Εκδήλωση, η οποία ομολογουμένως έφτασε τον τριπλό στόχο που είχαμε ως Ενορία θέσει. Τον κ. Χατζή για την ανταπόκριση στη πρόσκλησή μας για την προβολή και την θεολογική ανάπτυξη του ενδιαφέροντος θέματός της ταινίας.  Τις κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου που ετοίμασαν όλα αυτά τα αριστουργήματα στην έκθεση. Τις κυρίες και τους κυρίους που συνόδευσαν με τα όργανα και αποτελούν την μεικτή χορωδία μας με επικεφάλη την χοράρχη κ. Χρυσούλα Βενιώτη, (Κιθάρα κ. Μάρκος Ψαρέλης, Μαντολίνο:  κ. Δαβίδ Ζούτσος) για το πολύ ωραίο μουσικό αποτέλεσμα και τέλος όλο τον κόσμο που έμεινε ως το τέλος, Τέλος ευχήθηκε ο π. Αντώνιος, σε όλους και όλες Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένα!                                

                                         Εκ  του Ιερού Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή