Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Oλοκληρώθηκαν οι φετινές λατρευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στον πανηγυρίζοντα και ανακαινισμένο Ι. Ν. Προφήτη Ηλία Κόρμπι Βάρης.



Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη, τελέσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού, στον πανηγυρίζοντα και εντελώς ανακαινισμένο Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης χάρις την ευγενική χορηγία  του κ. Αθανασίου Μαρτίνου μεγάλου ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β.  



Την Παραμονή της Εορτής, Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, στις 7:30 μ.μ., τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του  Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Χρυσοστόμου Μακρή πλαισιούμενος από  Κληρικούς της Μητροπόλεως, και πλήθος κόσμου.



Μετά τα απόστιχα του πανηγυρικού Εσπερινού ο π. Χρυσόστομος κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερόμενος με συντομία και περιεκτικά στην προσωπικότητα του Προφήτου Ηλία, που έζησε και έδρασε, σε μια εποχή γενικής αποστασίας από το θέλημα και τις εντολές Του αληθινού Θεού. Ο ομιλητής στη συνέχεια έκανε αναφορές  του ίδιου του Χριστού που σώζονταί στην Καινή Διαθήκη  για το πρόσωπο και την αξία του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη καθώς και τον παραλληλισμό του με τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.



Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού  π. Αντώνιος Χρήστου  ευχαρίστησε  τον π. Χρυσόστομο  και όλους τους πατέρες που προσήλθαν στην Ιερά Πανήγυρη μοιράστηκε στο κόσμο ο ευλογημένος άρτος και από ένα εικονάκι του Προφήτη Ηλία.



    Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, κυριώνυμος ημέρα εορτής του Προφήτου Ηλία, τελέσθηκε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. αρχιμανδρίτου π. Νήφωνος Συριανού ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον.




      Ο ομιλητής αναφέρθηκε για το θαυμαστό τρόπο που τρεφόταν ο Προφήτης  με το κοράκι που το ίδιο δεν τρέφει έτσι τα παιδιά του και έγινε φιλάνθρωπο κατά παραχώρηση Θεού, αλλά και νουθετώντας τον Προφήτη που από το ζήλο του έκλεισε για 3,5 χρόνια ο ουρανός και δεν έβρεχε. Αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα θαύματα του Αγίου και την ανάσταση του γιου της χήρας στα Σαρέπτα και το γεγονός ότι αναγκάστηκε προηγουμένως να τρώει για να κορέσει την πείνα του από τις θυσίες των ειδώλων. 




Στη συνέχεια μοιράστηκε το αντίδωρο με τον ευλογημένο άρτο στους πιστούς και έξω κεράστηκαν όλοι με χυμούς και αναψυκτικά.      


                                                                                                                                                                                                

       Το απόγευμα της ίδιας μέρα στις 7:30  μ.μ. τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός η Ιερά Παράκλησις και η λιτάνευσης του Προφήτη και Ηλία., προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νήφωνος την παρουσία του Δημάρχου της πόλεως κ. Γρηγόριου Κωνσταντέλλου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Διονυσίου Γεωργουτσόπουλο της Αντιδημάρχου κ. Κάραγιαν, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ελευθέριου Αργυρουδάκη της τοπικής πολιτικής προστασίας κ. Δήμητρας Σουτόγλου, εκπρόσωπο συλλόγων και τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου. 






Στο τέλος της Ακολουθίας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Αντώνιος Χρήστου, ευχαρίστησε όλους τους πατέρες που συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις τόσο στην παραμονή όσο και ανήμερα της Εορτής. Τον Μεγάλο Δωρητή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο ο οποίος ανακαίνισε τον Ναό και ήταν λαμπρότερος από ποτέ. 



Την οικογένεια του κ.  Δημοσθένη Δόγκα για την δωρεά των δαπανών της προετοιμασίας της πανηγύρεως, των εξόδων φιλοξενίας, του στολισμού του Ναού και των αρτιδίων. Τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την παρουσία και συνεργασία τους, τους Επιτρόπους και τις κυρίες του Φιλοπτώχου ταμείου, τον Νεωκόρο κ. Αντώνιο Βαρελά και τους εθελοντές βοηθούς του. Τους Ιεροψάλτες όσοι εμφανώς και αφανώς βοήθησαν στην προετοιμασία και στην πανήγυρη και τέλος όλο τον κόσμο ενορίτες και εθελοντές που κατέκλυσαν την Ενορία αυτό το διήμερο.







Μετά την διανομή του Άρτου, πραγματοποιήθηκε το 11ο Φεστιβάλ «Ορέστεια» που περιλαμβάνει  ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα από συλλόγους και χορευτικά συγκροτήματα από αρκετές  περιοχές της πατρίδος μας, δίπλα στον υπαίθριο χώρο του Ναού σε συνεργασία με την Λαογραφικό Σύλλογο Βάρης "η Σεμέλη" και του ΟΑΠΠΑ του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης .




                                     Εκ του Ιερού Ναού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή