Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

«18η Γιορτή του Παιδιού» της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας



    Την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 11 Ιουνίου 2023,  στη πλατεία Σμύρνης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρουπόλεως, μετά από αποχή τριών ετών λόγω της Πανδημίας του Κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε η 18η κατά σειρά "Γιορτή του Παιδιού", που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β.


     Περισσότερες από τέσσερις συνεχόμενες ώρες, εκατοντάδες παιδιά, από ενός έτους μέχρι και φοιτητές, από όλη την Μητρόπολη, αλλά και άλλες περιοχές της Αττικής, συνοδευόμενα από τους γονείς τους,  απασχολήθηκαν δημιουργικά στους 26 σταθμούς-δοκιμασιών. 


Έπαιξαν μπάσκετ, 

κουτσό, 


σχοινάκι, 


μίνι bowling


κρίκους,



 βελάκια,

play-station


τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια, μίνι γκόλφ, 

ερωτήσεις γνώσεων, 

σούτ στο τέρμα, 


τρύπιο τέρμα, 


ρακετομαχίες, 


διάφορα παιχνίδια στόχων, 


και πολλά άλλα, 


ενώ τα μικρότερα χοροπήδησαν στα δύο φουσκωτά


 και παρακολούθησαν ωραία βιντεάκια από μεγάλη οθόνη. 


Οι νικητές έλαβαν και αντίστοιχα δώρα.


      Τα παιδιά και οι γονείς τους, περνώντας και από τα υπόλοιπα 11 περίπτερα, δροσίστηκαν με χυμούς και νερά, έφαγαν παγωτά -δωρεά της εταιρίας Nestle -, 

σουβλάκια, 


πίτσες, 

μαλλί της γριάς, ποπ-κορν και λουκουμάδες, 


αλλά και ψυχαγωγήθηκαν με  παράσταση θεάτρου σκιών (Καραγκιόζη), 

δύο μικρές θεατρικές παραστάσεις (σκετς),  


κινούμενα σχέδια και κινηματογράφο μικρού μήκους, χορευτικά από το παιδικό και το νεανικό τμήμα της Σχολής Εκμαθήσεως Παραδοσιακών Ελληνικών Χορών της Ιεράς Μητροπόλεως και με χορούς από την Κάρυστο και την Άσσηρο Θεσσαλονίκης. 

Υπήρχε όμως και ζωντανή μουσική από νεανικά σχήματα ενοριών της Μητροπόλεως και από το τμήμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ» του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, υπό την διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ασημάκη, που παρουσίασε και ένα μικρό αφιέρωμα στον μακαριστό πλέον Γιάννη Μαρκόπουλο.


 

     Ο Ποιμενάρχης μας κ. Αντώνιος έδωσε δυναμικά το «παρών»  και είχε την ευκαιρία, περνώντας από όλα τα περίπτερα και τον χώρο της Εκδηλώσεως, να έλθει σε άμεση επαφή  με τα παιδιά και τους γονείς , μοιράζοντας και δίδοντας απλόχερα την αγάπη και τις ευχές του.

       Η Γιορτή ολοκληρώθηκε με  σύντομη ομιλία του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος ευχαρίστησε κατ’ αρχάς τον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρουπόλεως για την παραχώρηση της Πλατείας, τους δύο Συνυπεύθυνους του Γραφείου Νεότητος π. Αντώνιο Χρήστου και Διάκονο Στυλιανό Τζωρτζάκη, που είχαν την ευθύνη, την παρουσίαση και τον συντονισμό και της εφετινής Εκδηλώσεως, όπως επίσης και όλους και όλες τους Κατηχητές και εθελοντές, που βοήθησαν στην άψογη διεξαγωγή και της εφετινής Γιορτής. Ευχαρίστησε επίσης τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και τους συνέστησε να βάζουν στην καρδιά των παιδιών τους τον Χριστό.


        Έν συνεχεία ο Ποιμενάρχης μας έδωσε ένα βιβλίο ως ευλογία σε όλους τους κατηχητές, τους μουσικούς, τους χορευτές και τους υπόλοιπους εθελοντές, οι  οποίοι συνέβαλαν με κάθε τρόπο στο πολύ ωραίο, ομολογουμένως από όλους, αποτέλεσμα.

Την Εκδήλωση, επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρουπόλεως κ. Γιάννης Κωνσταντάτος και πολλοί Κληρικοί της Μητροπόλεως και  άλλων Μητροπόλεων.

 

                Εκ του Γραφείου Νεότητος της Ι. Μ. Γλυφάδας, Ε., Β., Β. & Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή