Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

ΒιογραφικόΟ Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Χρήστου, γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής στις 2 Ιουλίου 1978. 
Σε ηλικία 3 ετών μετακόμισε η οικογένειά του στην Νέα Κίο Αργολίδας. Εκεί τελείωσε όλη την βασική εκπαίδευση (Νήπιο-Δημοτικό-Γυμνάσιο). Την επόμενη σχολική χρονιά (1993-1994) έγινε «Ιεροσπουδαστής» στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Κορίνθου, όπου έμεινε οικότροφος στη Σχολή και σπούδασε για 3 χρόνια. 
Το Ακαδημαϊκό Έτος 1996-97 με Εισαγωγικές Εξετάσεις εισάχθηκε  στην τότε Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών (Α.Ε.Σ.Α. και νυν Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας Α.Ε.Α.Α),  όπου επίσης έγινε οικότροφος και φοιτητής για 3 χρόνια, μέχρι και την αποφοίτησή του (Ακαδημαϊκό Έτος 1998-1999). 
Το επόμενο Ακαδημαϊκό Έτος (1999-2000) με Κατατακτήριες Εξετάσεις στο Κ.Ε.Μ.Ε. στη Θεσσαλονίκη, εισάχθηκε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Θεολογίας) όπου έλαβε το πτυχίο του, το 2003.
Το 2005 υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό και παράλληλα εισάχθηκε κατόπιν κληρώσεως (για το Ακαδημαϊκό Έτος 2006-2007), στο Μεταπτυχιακό Τμήμα της Θεολογίας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.), όπου τελείωσε το 2010. 
Είναι έγγαμος με την κ. Ελπίδα Μαμμωνά, πατέρας 3 κοριτσιών και κατοικεί στη Βούλα Αττικής. 
Τον Αύγουστο του 2006 χειροτονήθηκε Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β.& Β. υπό του μακαριστού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κυρού Παύλου και τοποθετήθηκε στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας. 
Τον Σεπτέμβριο του 2008 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στον ίδιο Ναό, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Γλυφάδας κυρό Παύλο και είχε την ευθύνη της Νεότητας  & της Ηλεκτρονικής Σελίδα της Ενορίας.
Το 2009 μετατέθηκε ως Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Βούλας, όπου διακόνησε μέχρι στις 14 Σεπτεμβρίου 2015, όπου είχε την ευθύνη της Νεότητος και του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας.
Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 μέχρι τον Μάϊο του 2018 διακόνησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας, έχοντας την ευθύνη της Νεότητος και του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας. Από τον Ιούνιο του 2018 μέχρι σήμερα είναι ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης. 
Τον Δεκαπενταύγουστο του 2017, στην πανήγυρη του Ιερού Ναού, ο Μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Παύλος, τον χειροθέτησε και του απέδωσε τα οφίκια του Πνευματικού και του Πρωτοπρεσβυτέρου.   Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια από το 2007 μέχρι και σήμερα, είναι Υπεύθυνος Κληρικός του πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α.  και νυν Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (Κ.Α.Α.Π.) Βούλας. 
Είναι ενεργό μέλος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.) από την χειροτονία του μέχρι σήμερα και έχει εκλεγεί για δύο συνεχόμενες φορές μέλος της Εξελεκτικής Επιτροπής ελέγχου των Οικονομικών του Συνδέσμου. 
Διετέλεσε  Εισηγητής στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας για δύο χρόνια (2006-2008)  όσο ήταν Διάκονος και Γραμματέας του Γραφείου Νεότητος της ίδιας Μητροπόλεως, από το 2003 μέχρι σήμερα. 
Από του έτους 2015 είναι αρθρογράφος της Εφημερίδας "Κιβωτός της Ορθοδοξίας¨ http://ikivotos.gr
Από το 2016 είναι συνεργάτης και αρθογράφος της Διαδικτυακής Εκκλησιαστικής Σελίδας http://euxh.gr/.  
Έχει συμμετάσχει σε πολλά Θεολογικά Συνέδρια και Σεμινάρια, μεταξύ αυτών τον Μάιο του 2015 στην Βουλιαγμένη το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής DMOPC15 (www.dmopc15.com) και ήταν ένας από τους λειτουργούντας Κληρικούς στο συλλείτουργο που επισφράγισε τις  Εργασίες του Συνεδρίου στον Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης. Έχει γράψει αρκετές πανεπιστημιακές φροντιστηριακές εργασίες, ενώ το θέμα της Μεταπτυχιακής του Διατριβής ήταν «Ο Εκκλησιαστικός Χάρτης της Αττικής από το 1974 έως σήμερα. Η περίπτωση της Νέας Μητροπόλεως Γλυφάδας».
Τέλος στο χώρο του διαδικτύου ο π. Αντώνιος συνέβαλε στον σχεδιασμό και τις λειτουργίες των Επίσημων Ηλεκτρονικών Σελίδων 
α) της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη: http://www.monipetraki.gr (το 2001 έως το 2002), της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας: http://www.imglyfadas.gr/main.asp  (από το έτος 2003 μέχρι σήμερα) και του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας : http://www.koimhshvoulas.gr (από το έτος 2007-2011 όπου και καταργήθηκε η λειτουργία της). 
Από το 2018 μέχρι σήμερα την σελίδα του Ι. Ν. Προφήτη Ηλία Κόρμπι Βάρης : http://www.profitilia-kormpivari.gr/      
Ο ίδιος  διαθέτει από το έτος 2007 μέχρι σήμερα προσωπικό Ιστολόγιο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://axrhstou.blogspot.gr/ και προσωπικό κανάλι στο Youtube στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/user/axrhstou με θεολογικές, εκκλησιαστικές, κατηχητικές αλλά και προσωπικές αναρτήσεις, ομιλίες και Βίντεο, με χιλιάδες επισκέψεις και προβολές, ενώ πολλές από αυτές έχουν αναδημοσιευθεί από πολλά άλλες ηλεκτρονικές σελίδες και Ιστολόγια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα


Δημοφιλή