Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ π. ΕΥΣΤΑΘΙΕ....! ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ....!




Με τον π. Ευστάθιο Κοντοράβδη, γνωριστήκαμε μέσα από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα από το voice-chat, paltalk το 2001 αν δεν κάνω λάθος. Είχε δημιουργήσει ένα room που λεγόταν Ορθοδοξία-Ορθοπραξία και έδινε καθημερινά την καλή απολογία σε όσους είχαν μάτια να δουν και αυτιά να ακούσουν! Δυστυχώς οι περισσότεροι έμπαιναν με κοροϊδευτική διάθεση ή πνεύμα αντιλογίας και όχι να ακούσουν Λόγο Θεού. Με συμπάθησε από την πρώτη στιγμή και με έκανε και διαχειριστή του δωματίου του, όταν έλειπε, γιατί έμπαινε ώρες Καναδά…! Τα λέγαμε ηλεκτρονικώς από τότε σχεδόν καθημερινά!
Το καλοκαίρι που κατέβηκε Ελλάδα βρεθήκαμε και από κοντά και γενικά είχαμε συχνή επικοινωνία!

Άνθρωπος χαρούμενος και απλός, με απλή αλλά ταυτόχρονα γοητευτική θεολογική σκέψη που σε προβλημάτιζε και «σε ξυπνούσε»… «σε ξεβόλευε…»! Ταυτόχρονα ήταν και άνθρωπος πονεμένος. Χήρος από την σύζυγό του και μεγαλώνοντας ένα παιδί μόνος του! Δυστυχώς ήταν πονεμένος και από τους ανθρώπους, καθώς είχε κάνει πολλούς φίλους…αλλά και πολλούς εχθρούς…! Άνθρωπος που γεύτηκε την αξίωση και την απαξίωση από ανθρώπους του κλήρου και λαϊκών! Γεύτηκε μεταθέσεις στην διακονία του, αλλά και στις διακοπές του συνεχώς γυρνούσε μέρη….έκανε ολόκληρες περιοδείες..!

Όσες φορές κατέβαινε Ελλάδα φρόντιζε να με επισκεφτεί, να με συμβουλεύει και να με γνωρίζει στον μεγάλο κύκλο γνωριμιών που είχε δημιουργήσει! Όλοι τον αγαπούσαμε και όλοι αισθανόμασταν οικογένειά του.

Φέτος το 2009, τελευταία χρονιά της επίγειας ζωής του, ήρθε και με είδε πάνω από 4 φορές και μάλιστα τις δύο από αυτές ήρθε και μίλησε στην Νεανική Σύναξη του Ναού μας, όπου όπως πάντα έγινε αγαπητός από τα παιδιά αμέσως…!

Θα μπορούσα να είχα γράψει πολλά, αλλά θα σταματήσω εδώ μιμούμενος τον ίδιο, καθώς την δοκιμασία της αρρώστιας του (τουλάχιστον προς εμένα), την πέρασε μόνος του, χωρίς να αναφέρει πολλά λόγια και να με «ενοχλήσει» 3 μήνες, ενώ ήταν Ελλάδα ξανά….! Δεν ξέρω γιατί το διάλεξε έτσι, ίσως ήθελε να τον θυμάμαι γερό και δυνατό όπως τον γνώρισα….η Καρδούλα του το ξέρει!
Ξαφνικά σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου λαμβάνω τηλεφώνημα που με πληροφορούσε για την κοίμησή του. Έφυγε με χριστιανά τέλη όπως εύχεται η Εκκλησία μας, καθώς το πρωί κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων και μετά από λίγη ώρα έφυγε προς τον Κύριο, αυτόν που αγάπησε και υπηρέτησε στη ζωή του, με τόση αφοσίωση και θέρμη…!
Αύριο (Τρίτη 4 Αυγούστου 2009) και ώρα 5.00 μ.μ. θα γίνει η κηδεία του στην ιδιαίτερη πατρίδα του στα Φιλιατρά. Δυστυχώς η απόσταση δεν μου επιτρέπει να πάω…!

Σεβαστέ μας π. Ευστάθιε, αγαπητέ αδελφέ και συλλειτουργέ, να εύχεσαι από το Ουράνιο Θυσιαστήριο όπου βρίσκεσαι από σήμερα για όλους μας!

Σε ευχαριστούμε για όλα….

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό Παράδεισο
α.α.

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι κι εγώ καλό παράδεισο και ανάπαυση στην Πατρίδα, στον αγαπητό μου π. Ευστάθιο.
Nikrom

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να σε αναπαύσει αγαπημένε παπα Στάθη.

Ζωντανό Ιστολόγιο είπε...

Ευχαριστούμε για το όμορφο σχόλιο-αναδρομή στην δράση του π. Ευστάθιου.

Δύσκολο να πιστέψουμε την κοίμησή του, δεδομένου ότι πριν από λίγες ημέρες η υγεία του ήταν κατά τα λεγόμενά του και φαινόμενα σε άριστη κατάσταση.

Καλή αντάμωση και καλό Παράδεισο πατέρα Ευστάθιε!

Θ.Δ. είπε...

Καλό παράδεισο παπαστάθη!

Τώρα θα είσαι μαζί με την γυναίκα σου , που τόσο σου έλειπε...

Socrates_33 είπε...

Τον αγαπητο Παπασταθη τον πρωτογνωρισα στο paltalk πριν απο περιπου μια δεκαετια. Με ελκυσε ο ωραιος και "μοντερνος" τροπος που μιλουσε και προσεγγιζε τους νεους. Παντα ευχαριστος και απλος αλλα συναμα μας εδινε προθυμα τις απαντησεις στα θεολογικα ερωτηματα. Ηταν ιδιαιτερα αγαπητος. Πολλες φορες μαλιστα του τηλεφωνουσα και στον Καναδα και παντα με προθυμια απαντουσε στις ερωτησεις μου. Απο τοτε γιναμε κατι παραπανω απο φιλοι μιας και εγινε και ο κουμπαρος μας....Βοηθουσε αθορυβα και μαλιστα περυσι υπηρξα μαρτυρας δωρεας του, 7.000 Ευρω, σε πολυτεκνες οικογενειες....Ολα εδειχαν καλα μετα την εγχειρηση που εκανε στη Θεσσαλονικη. Μαλιστα επισκεφθηκαμε και τον ταφο του Παισιου στη Σουρωτη στις 8 Ιουλιου και εδειχνε πολυ καλα. Που να το φανταστω οτι λιγες μερες πριν τον ξαναδω στην Αθηνα θα αποδημησει εις Κυριον και το δωματιο που του ειχα προσφερει να τον φιλοξενησω...Θα εμενε αδειανο....Καλο παραδεισο Παπασταθη και σε ευχαριστουμε θερμα για την αγαπη σου, τις ευχες σου, το χρονο σου, την υπομονη σου....για ολα....

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή