Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Ο ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟ......ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ....!




Κάθε χρόνο ο Αύγουστος θεωρείται μήνας.....αδειών για τον απλό κόσμο....και ο μήνας της Παναγιά μας για τον πιστό λαό, καθώς στο κέντρο του μήνα, προβάλει η εορτή της Κοιμήσεώς της. Η Εκκλησία με την νηστεία και την πνευματική εγρήγορση (σε αντίθεση με την αντίληψη της σωματικής ξεκούρασης του κόσμου) μας καλεί μέσα από τις Ιερές Παρακλήσεις προς την Μεσίτρια και προστάτη Παναγία, μας προετοιμάζουν για την Εορτή της μετάστασης της, από την επίγεια ζωή...στην όντως ζωή!
Εκεί λοιπόν που ο κόσμος βλέπει λύπη και θάνατο, η Εκκλησία βλέπει ζωή και χαρά, καθώς ιεραρχεί και αξιολογεί σωστά τα πράγματα, δίνοντας το πραγματικό περιεχόμενο στα πράγματα και στις καταστάσεις...!
Η φετινή χρονιά έχει μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τις άλλες, καθώς απειλητικά προβάλλει η ανασφάλεια και ο φόβος για την πανδημία πλέον της νέας γρίπης που συνεχώς εξαπλώνεται! Εν τούτοις βλέπουμε την ίδια αντίθεση πανικός και απαισιοδοξία του κόσμου και ελπίδα και εφόδια σωτηρίας της Εκκλησίας. Ο κόσμος με τις γνωστές του αγκυλώσεις, προσπαθεί να μεταφέρει αυτό τον πανικό και στον λαό και στα πράγματα της Εκκλησίας και μάλιστα το πιο ιερό, το Ποτήριο της ζωής στα άχραντα Μυστήρια...!
Τελικά ο κίνδυνος δεν είναι για τον ιό της Πανδημίας αλλά για τον «Ιό της απιστίας» που μας διακατέχει από την επικράτηση του ορθολογισμού!
Η Παναγία μας ας πρεσβεύει για όλους και ας μας φωτίζει με τις πρεσβείες της, να έχουμε την δικιά της πίστη και εμπιστοσύνη προς τον Θεό και να είμαστε σίγουροι ότι όπου κατοικεί ο Υιός της εκεί είναι η αλήθεια και η ζωή, ενώ αντιθέτως όπου δεν αφήνουμε χώρο να κατοικήσει ο Υιός της, εκεί ο φόβος, η απελπισία και η ανασφάλεια...!

Με το καλό να βιώσουμε την στοργή της Παναγιάς μας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή