Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ





Με την ευκαιρία της Ενάρξεως της πνευματικής μας προετοιμασίας για την Κοσμοσωτήριο Εορτής της Γεννήσεως του Κυρίου μας, θέλω να ευχηθώ σε όλους και όλες για έναν καρποφόρο αγώνα. Να αξιωθούμε και φέτος να κάνουμε τις καρδιές μας ταπεινές «φάτνες» για να σαρκωθεί ο Υιός και Λόγος Του Θεού, καθαρίζοντας μας από πάθη και αμαρτίες.


Υπενθυμίζω επίσης λίγα λόγια, για την περίοδο που διανύουμε :


Το Σαραντάημερο, ή μικρή Σαρακοστή, όπως είναι γνωστή η νηστεία των Χριστουγέννων, δεν έχει την αυστηρότητα της Μεγάλης Σαρακοστής.Αρχίζει στις 15 Νοεμβρίου και λήγει στις 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων.Κατά τη διάρκειά της δεν καταλύεται το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά.Αντίθετα: για τις πρώτες τριάντα τρεις ημέρες της, (που συμβολίζουν τα χρόνια της ζωής του Ιησού Χριστού), δηλαδή μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, έχουμε κατάλυση ιχθύος όλες τις μέρες, εκτός Τετάρτης και Παρασκευής.

Το ψάρι επίσης καταλύεται στη γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στις 21 Νοεμβρίου, οποιαδήποτε ημέρα και να πέσει.Από τις 18 έως τις 23 Δεκεμβρίου καταλύεται μόνον το λάδι, εκτός Τετάρτης και Παρασκευής.
Την πρώτη ημέρα της νηστείας (15η Νοεμβρίου) καθώς και την τελευταία ημέρα της (24η Δεκεμβρίου), παραμονή Χριστουγέννων, τηρείται αυστηρή νηστεία (εκτός αν πέσουν Σάββατο ή Κυριακή που καταλύουμε λάδι) .

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλη τεσσαρακοστη!καλή δύναμη!εγραψα καποια κείμενα και γι' αυτο η ώρα αύτη!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ, ΚΑΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ!!ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΟΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΠΑΡΌΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

Ανώνυμος είπε...

telioni h nistia,kanena allo thema paizei?

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή