Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ «ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ».



Την Παρασκευή 22/5/09 είχαμε στην πατρίδα μας πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Πρώτη φορά μετανάστες και Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, δημιούργησαν επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία, γιατί κάποιος αστυνομικός σε έλεγχο κάποιου Μετανάστη την Πέμπτη το βράδυ έσκισε τις σελίδες ενός κορανίου…! Δεν θα εισχωρήσουμε στις λεπτομέρειες αν έγινε ή δεν έγινε το γεγονός (η αστυνομία σήμερα 23/5 το διέψευσε κατηγορηματικά). Το γκαζάκι σε χώρο προσευχής Μουσουλμάνων σε υπόγειο πολυκατοικίας, κάνει τα πράγματα ακόμα πιο ανησυχητικά!

Εμείς θα επικεντρώσουμε στην επιθετικότητα, των μέχρι τώρα φιλήσυχων μεταναστών. Τι είναι αυτό που τους έκανε άγριους και αγανακτισμένους; Τελικά τα γεγονότα ήταν αιτία ή αφορμή;

Δύσκολη η απάντηση! Πολύπλευρο το θέμα! Αυτό που έχουμε να παρατηρήσουμε πάντως, είναι ότι ο Χριστός και η Εκκλησία βρίζετε συστηματικά είτε άμεσα, είτε έμμεσα (από το κάλυμμα της τέχνης, της δημοκρατίας ή της σάτιρας κτλ) από «φιλοκουρτουριάριδες» και ένα σωρό «ερευνητές» και δεν τρέχει τίποτα….! Εδώ σκίστηκαν (αν σκίστηκαν) λίγες σελίδες και ξεσηκώθηκε το σύμπαν! Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο αυθεντικός Χριστιανισμός επιτρέπει την άρνησή του και τον υβρισμό του, όπως το έκανε ο ίδιος ο Κύριος! Η αθεα μόνο σε Χριστιανικό περιβάλλον μπορεί να αναπτυχθεί γιατί εκεί υπάρχει η απόλυτη ελευθερία! Αντίθετα εκτός Χριστιανισμού και ιδιαίτερα στο Ισλάμ, η οργή εύκολα γίνεται μίσος και εύκολα γίνονται μάζες που θα κάνουν περισσότερο κακό από το σκίσιμο λίγο σελίδων!

Αυτή η «εξέργεση» κάνει αισθητή την παρουσία των Μουσουλμάνων στην χώρα μας. Πρώτη φορά βγαίνουν συστηματικά να διαδηλώσουν για κάτι που αφορά την πίστη τους και τους κάνει μια ανερχόμενη δύναμη πίεσης! Βλέπουμε ότι δεν απορροφούνται από την ελληνική κοινωνία, αντιθέτως οι ίδιοι με την χθεσινή τους αντίδραση…μπαίνουν στον αντίποδά της.

Προσωπικά συμφωνώ στα πάγια αιτήματά τους για επίσημο τέμενος στην Αττική και να αποκτήσουν δικό τους κοιμητήριο! Όμως όχι τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας…! Να ανοίξουν και αυτοί τους ορθόδοξους Ναούς ελεύθερα στις χώρες προέλευσείς τους.! Ήρθαν στην Ελλάδα για καλύτερη ζωή! Είναι ευκαιρία της χώρας μας να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο και της Εκκλησίας μας τον Αναστημένο Χριστό στους ανθρώπους αυτούς! Όμως το πρόβλημα της διαβίωσής τους δεν λύνεται έτσι! Πρέπει ο δυτικός κόσμος να βοηθήσει να μην ξενιτεύονται αυτοί οι άνθρωποι! Από χώρες υποδοχής μεταναστών πρέπει να γίνουμε χώρες που βοηθούν την ανάπτυξη των χωρών που παράγουν μετανάστες! Αν δεν γίνουν τώρα αυτά τα βήματα…και με δεδομένο την γήρανση του πληθυσμού της Ευρώπης και των ραγδαίων γεννήσεων των Μουσουλμάνων, η ανατροπή των δεδομένων θα γίνει αργά ή γρήγορα! Ήδη η Γερμανία έχει ολόκληρες πόλεις γκέτο των Τούρκων Μουσουλμάνων! Το ίδιο αρχίζει να γίνεται και στην Ελλάδα και στη Νότια Ελλάδα εκτός από την Θράκη!

Βλέπουμε ότι τα πράγματα αρχίζουν να κατευθύνονται από κάποιους για να δημιουργούν τα δικά τους ζητήματα! Τα γεγονότα έκαναν τον γύρω του κόσμου και η Εικόνα της Χριστιανικής Ορθόδοξης Ελλάδας έχει περάσει αντιστρεπτή! Για να δούμε το νέο πρόσωπο θα αρέσει και θα είναι καλύτερο…; Πολύ αμφιβάλλουμε!

Προσωπικά σεβόμαστε την ετερότητα του άλλου, πιστεύω ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αρκεί να υπάρχει αλληλοσεβασμός, ειλικρίνεια και ανοχή.

Μερικοί όμως δεν τα έχουν με αποτέλεσμα πολύ φοβάμαι οι συγκρούσεις να ξεφύγουν από τα όργανα της τάξης…και να γίνει της κοινωνίας γεγικότερα…! Εύχομαι και προσεύχομαι να βγω ψεύτης…!

1 σχόλιο:

Anastasios είπε...

Έναν αδελφικό χαιρετισμό αφήνω απαλά.

Εύχεσθε!

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή