Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Εκκλησιαστικά sites και blogs, μια σύγχρονη μαρτυρία Χριστού και η αναγκαιότητα για περισσότερα ακόμα.





Με μεγάλη μου χαρά, διαπιστώνω ότι υπάρχουν πληθώρα siteς και blogs με Θεολογικό και Εκκλησιαστικό περιεχόμενο! Όλα αξιόλογα και όλα βάζουν από την πλευρά τους, ένα λιθαράκι στην παρουσία και την μαρτυρία του ονόματος του Ιησού Χριστού και της Εκκλησίας, στον σύγχρονο Κυβερνοχώρο αλλά και κατεπέκτασιν στην ίδια την ζωή.
Πέρα από τους προβληματισμούς και τα διλλήματα, αν πρέπει να γίνεται χρήση του διαδικτύου για μια τέτοια αποστολή και χρήση. Πέρα από τα λάθη, τις αναξιότητες και τις παραλήψεις μας, ενδεχομένως και από τον πειρασμό «της αυτοπροβολής» και της εγωκεντρικότητας (που πάντα καραδοκεί και υποβόσκει)! Το σίγουρο είναι, ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι πίσω από τις οθόνες και ψυχές που διψούν την αλήθεια και το απόλυτο, σε μια εποχή που κυριαρχεί το ψέμα και η απολυτοποίηση του σχετικού, τότε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση είναι θεμιτή και αξιοπρόσεκτη!
Είναι σημαντικό να δείχνουμε π.χ. το φεγγάρι και σε όσους μας διαβάζουν να κοιτάνε σε εκείνο και όχι στο δάκτυλό μας, που τους το δείχνουμε…! Αυτοί είναι η πρόθεσή μας και αυτό πρέπει να έχουν υπόψη τους και οι αναγνώστες μας. Ισχύει βέβαια το «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις…» που λέει και ο λαός μας, αλλά από την άλλη είμαστε και εμείς άνθρωποι με ελαττώματα και πάθη, αλλά και με ελπίδα για το έλεος και την φιλανθρωπία του Θεού. Αυτός είναι το κριτήριο και το περιεχόμενο της πίστεως μας και όχι εμείς που μαρτυρούμε και διαδίδουμε γι΄ αυτόν όσο αξιόλογοι ή όχι και αν είμαστε…!
Χαιρετίζω με αυτό το άρθρο, κάθε προσπάθεια και παρουσία ορθοδόξων στο παγκόσμιο αυτό χωριό που λέγεται internet. Είμαστε πολλοί, αλλά μπορούμε να γίνουμε πολύ περισσότεροι! Το θέμα βέβαια δεν είναι ποσοτικό, αλλά γιατί να μην παραδειγματιζόμαστε από τόσους άλλους και μάλιστα αιρετικούς ή αλλόθρησκους που συσπειρώνονται και προβάλλουν με κάθε τρόπο τα ψέματα που πιστεύουν; Πρέπει να αναγνωρίσουμε και να μιμηθούμε την αγωνιστηκότητά τους. Εμείς να κάνουμε μισό βήμα και τα άλλα θα τα κάνει ο Θεός….αφού χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα…όπως μας διαβεβαιώνει στο Ιερό Ευαγγέλιο.

Καλή δύναμη και συνέχεια εύχομαι σ΄όλους.

π. Αντώνιος Χρήστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή