Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΝΤΑΛΤΗΡΙΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ κ. ΠΑΥΛΟ.



Την Δευτέρα 4/10 και ώρα 7.00 μ.μ. τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γλυφάδας με την συμμετοχή όλων των Ιερέων Νεότητος και των Κατηχητών και Κατηχητριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.
Στην συνέχεια στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού παρατέθηκε ένα μικρό κέρασμα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου προς τιμή όλων των συμμετεχόντων.

Στη συνέχεια ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και μέλος της Επιτροπής Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Γεώργιος Φειδόπουλος απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ως καλωσόρισμα και κάλεσε στο βήμα τον κύριο ομιλητή της βραδιάς  π. Κωνσταντίνο Στρατηγόπουλο Προϊστάμενο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας και μέλος της Επιτροπής Νεότητος Γλυφάδας . Ομιλητής με γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να είναι κάποιος Κατηχητής στην Εκκλησία. Τόνισε ιδιαίτερα ότι πρέπει κάποιος να ζει με μετάνοια και ασκείται στη κάθαρση για να μπορεί να διδάξει και να οδηγήσει τους άλλους και ιδιαίτερα τα παιδιά στον φωτισμό και στην πορεία για την θέωση. Στη συνέχεια έδωσε κάποιες πρακτικές συμβουλές για το πώς θα διαχειρίζονται και θα χρησιμοποιούν το εποπτικό υλικό που χορηγεί η Μητρόπολη για τα μαθήματα και έκλεισε την σύντομη ομιλία του με την πρόταση και παρουσίαση 3 πατερικών  βιβλίων,  χρήσιμων για την κατήχηση, ιδιαιτέρως για τις βαθμἰδες του Μέσου και του Ανώτερου.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος και ανακοίνωσε ότι το ένα βιβλίο από τα τρία  θα το προμηθευτεί η ίδια η Μητρόπολη και θα το χορηγήσει στην επόμενη συνάντηση των Κατηχητών αρκεί και οι ίδιοι οι κατηχητές να το μελετήσουν και να το χρησιμοποιήσουν άμεσα.
   Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη πρόσφατη εκδρομή των Κατηχητών  και επισήμανε τις ωραίες εμπειρίες που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες.  Συνέχισε το λόγο του τονίζοντας ότι έχουν μεγάλη αξία  οι Κατηχητές για την Μητρόπολη και τον ίδιο προσωπικά! Προσεύχεται ιδιαιτέρως γι αυτούς και τους ευχαριστεί για τον χρόνο και το ζήλο που δείχνουν έμπρακτα μέχρι τώρα. Το ίδιο παρακάλεσε να κάνουν και εκείνοι για την ταπεινότητά του. 

   Μετά σχολίασε λίγα πρακτικά πράγματα που κατά καιρούς φτάνουν στη Μητρόπολη για την Νεότητα και παρότρυνε τους Ιερείς Νεότητος να μην φείδονται χρήματα για τα παιδιά των κατηχητικών Συνάξεων. Στη συνέχεια παρότρυνε τους Κατηχητές να παρακολουθούν τα Αντιαιρετικά Σεμινάρια της Ιεράς Μητροπόλεως που ξεκινούν από την ερχομένη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου μία φορά το μήνα στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, γιατί προσφέρουν πολύ υλικό και πληροφορίες γι τις αιρέσεις που έχουν κατακλίσει την χώρα μας και αφορούν άμεσα και τους ίδιους και τα παιδιά των Συνάξεων.
Στη συνέχεια ενημέρωσε ο Σεβασμιώτατος για την τρέχουσα Εκκλησιαστική Επικαιρότητα και ιδιαιτέρως για την σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που αρχίζει αύριο Τρίτη 5/10 έως την Παρασκευή 8/10. Κάλεσε σε ιδιαίτερη προσευχή τους Κατηχητές ώστε  ο Κύριος να φωτίζει και να ενισχύει με το Πανάγιό Του Πνεύμα τις αποφάσεις των Αγίων Ιεραρχών για τις κρίσιμες εξελίξεις  και προκλήσεις που υπάρχουν.
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη συμμετοχή του σε Διεθνές Συνέδριο για τις φυλακές που έγινε 25 με 28   Αυγούστου στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Αναφέρθηκε στη σοβαρή δουλειά που γίνεται στο εξωτερικό σε αυτό το τομέα και πόσο πρέπει στη χώρα μας να κάνουμε ακόμα βήματα για να φτάσουμε το δικό τους υψηλό επίπεδο ποιμαντικής διακονίας στα Σωφρονιστικά Καταστήματα.
Τέλος έκλεισε την Ομιλία του αναφέροντας τη συμμετοχή στο Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Φλωρίνης κυρού Αυγουστίνου (Καντιώτη). Τόνισε πόσο συγλονίστηκε από το πλήθος κόσμου που είχε κατακλήσει τον Ιερό Ναό που έγινε το μνημόσυνο και για το γεγονός ότι όλοι είχαν  να πουν  ένα καλό λόγο. Αναφέρθηκε στη σχέση που είχαν από λαϊκός που ήταν καθώς η μακαριστή μητέρα του ήταν συμμαθήτρια με τον μακαριστό μητροπολίτη στο Γυμνάσιο. Μάλιστα σε μια επίσκεψη του είχε χαρίσει ένα βιβλίο του με αφιέρωση πριν γίνει φοιτητής στη Θεολογική Σχολή και ότι ήταν στη χειροτονία του ως Μητροπολίτης Φλωρίνης  στον Αγίο Κωνσταντίνο Ομονοίας. Ευχήθηκε ο Θεός να τον αναπαύει και έκλεισε την ομιλία του ευχόμενος για καλή και καρποφόρο κατηχητική χρονιά. 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο π. Αντώνιος Χρήστου, μέλος της Επιτροπή Νεότητος και τόνισε στους Κατηχητές ότι πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη έμφανση στις αθλητικές δραστηριότες στις καηχητικές συνάξεις και στον Αθλητικό Οργανισμό « Άγιος Νέστωρ» της Μητροπόλεως για να μπορούν να έχουν περισσότερη επιτυχία τα πρωταθλήματα που θα ξεκινήσουν σύντομα, αλλά και να αποτελούν αφορμή να έρθουν και άλλα παιδιά που δεν είναι και τόσο κοντά στην Εκκλησιατική ζωή της Ενορίας.  Ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις από τους Κατηχητές και διάλογος και απαντήσεις με τα μέλη της Επιτροπής Νεότητος.

Στη συνέχεια έλαβαν  ένας-ένας κατηχητής ανά Ενορία, τα  επίσημα  Ενταλτήρια από το χέρι του Σεβασμιωτάτου, λαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα βιβλίο με το Τίτλο :  «Ναρκωτικά, Εκκλησία και πίστη» του καθηγητή Ιατρικής Αθανασίου Αβραμίδη, μία εικόνα πλαστικοποιημένη και το πρόγραμμα κατηχητικών μαθημάτων για τη φετινή χρονιά.
Όταν πέρασαν όλοι οι Κατηχητές και οι Κατηχήτριες έκλεισε η λιτή αλλά τόσο ουσιαστική εκδήλωση.


                π. Αντώνιος Χρήστου
       Εφημέριος Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας
     Μέλος Επιτροπής Νεότητος Ι. Μητροπόλεως Γλυφάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή