Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Απόσπασμα από το νέο βιβλίο <<Ασκητές μέσα στο κόσμο



1ο. Απόσπασμα από το νέο βιβλίο <<Ασκητές μέσα στο κόσμο>>

 Β΄ τόμος σελ-58 του Γέροντα Ευθυμίου από τη Καψάλα Αγ. Όρους:

Ο π. Ιωάννης Σγούρας γεννήθηκε το 1882 στη Βόρεια Θράκη και κοιμήθηκε 20/3/60 στο χωριό Ξυλαγανή.

Όταν ο παπα-Γιάννης διακονούσε στην Παναγία, Μητρόπολη Κομοτηνής, και τελείωσε η Κυριακάτικη Λειτουργία παρακάλεσε το νεωκόρο κ. Κοσμά Καμακίδη να μη φύγει αμέσως, αλλά μετά από μια ώρα γιατί υπήρχε σοβαρός λόγος. Στη κατάλυση της Θείας Κοινωνίας μπήκε μέσα στο Ιερό ποτήριο σκορπιός, πιθανόν από τα μεσαιωνικά τείχη που ακουμπάει ο Ι.Ναός. Να τον πετάξουμε στο χωνευτήρι είπε ο νεωκόρος. Αυτό δεν γίνεται Κοσμά, το χωνευτήρι είναι για άλλη χρήση.

Θα τον κομματιάσω και θα καταλύσω και ό,τι πεί ο καλός Θεός.

Γενηθήτω το θέλημά Του. Εσύ Κοσμά περίμενε έξω από το Ιερό για μισή ώρα και αν ακούσεις θόρυβο ότι έπεσα, έλα στο Ιερό.

Περίμενε με αγωνία ο νεωκόρος και αργότερα βρήκε τον παπα-Γιάννη ήρεμο και γαλήνιο στην καρέκλα του.

Όταν αρρώστησε πριν φύγει είδε τον Άγγελό του και του ζήτησε να τον αφήση για μια εβδομάδα να είναι πιο έτοιμος. Μετά την εβδομάδα βγήκε στην αυλή του, σταύρωσε τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και εἰπε: <<Θεέ μου τώρα είμαι έτοιμος, πάρε με>>Γυρίζει στην κόρη του Καλλιόπη και της είπε: <<Παιδί μ’ εγώ φεύγω>>Σταύρωσε τα χέρια του και κοιμήθηκε 20-3-60 σε ηλικία 77 χρονών.
Το 1970 στην ανακομιδή ο Μητροπολίτης κκ Τιμόθεος είπε: <<Πολλούς ιερείς χειροτόνησα, αλλά άγιον Ιερέα σαν τον π.Ιωάννη δεν χειροτόνησα.>>

2ο απόσπασμα  σελ. 73. Ο Παπα-Δημήτριος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αραδίππου στη Κύπρο το 1890.

Σε ηλικία 10 χρονών έβοσκε αγελάδες και ξαφνικά μία από αυτές αγρίεψε και άρχισε να τρέχει, ο μικρός Δημήτρης άρπαξε το σχοινί για να την κρατήσει, αλλά αυτή τον παρέσυρε και τον έρριξε μέσα σε ένα πηγάδι. Τότε ξαφνικά στο βάθος του πηγαδιού εμφανίζεται ο Άγιος Νικόλαος και τον ευλόγησε. Τότε ένιωσε τα νερά του πηγαδιού να ανεβαίνουν μέχρι που ξεχείλισαν και σώθηκε. Αμέσως τα νερά πάλι κατέβηκαν και του είπε ο άγιος Νικόλαος: <<Πρόσεχε τη ζωή σου γιατί θα γίνεις Ιερέας>> Πράγμα που έγινε, και ήταν τόσο καλός που τον αγαπούσαν και οι Τούρκοι. Κοιμήθηκε 14/3/71 σε ηλικία 81 ετών.

3ο. σελ. 128 παπα-Ευάγγελος Χαλκίδης γεννήθηκε στον γυναικωνίτη το 1923 του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου γι’ αυτό ονομάσθηκε Ευάγγελος.

Ο γνωστός μεγαλέμπορος Καρύδας έφερνε ο ίδιος παπούτσια στο χωριό του για να βεβαιωθεί στη φτώχια. Μια Κυριακή πήρε αντίδωρο και είδε πάνω του δύο στίγματα από αίμα. Δεν το έφαγε και στο τέλος το έδειξε στον π. Ευάγγελο για εξήγηση. <<Το είδες μόνο εσύ το θαύμα, για να πιστέψης ότι το Αντίδωρο είναι αντί του Δώρου, που είναι η Θεία Κοινωνία, αναίμακτος φαινομενικά για την αδυναμία μας, όμως είναι κανονική θυσία. Δίνεται από το χέρι του Ιερέως που έκανε τη θυσία>>
        Πλήθος άλλων σημερινών συνανθρώπων μας λαϊκών και κληρικών περιγραφει ο Γέροντας Ευθύμιος στο νέο αυτό δεύτερο τόμο με πολλά και καταπληκτικά περιστατικά.
Καλό Τριώδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή