Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Στιγμές από το λειτουργικό και ποιμαντικό πρόγραμμα του Μητροπολίτου Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλου.





Πολλές λατρευτικές παρουσίες σε εκδηλώσεις είχε την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου και στις αρχές του Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος.

Στις 27 Ιανουαρίου έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης, η κοπή βασιλόπιτας και η καθιερωμένη κοινή εορταστική εκδήλωση των Κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών Παναγίας Φανερωμένης και Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης. 

Στη συνέχεια,  ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στην αντίστοιχη εορταστική Εκδήλωση όλων των Κατηχητών και Κατηχητριών της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας.

Στις 28 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος έκοψε τη βασιλόπιτα της Μονάδος της Αεροπορίας ΕΤΗΜ  (Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών - Ηλεκτρονικών Μέσων) στην Τερψιθέα Γλυφάδας.

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου  ο Σεβασμιώτατος έκοψε τη βασιλόπιτα των Ιατρών του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας.

Στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος προεξήρχε των λατρευτικών εκδηλώσεων της Ιεράς Πανηγύρεως του Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνος Τερψιθέας Γλυφάδας, με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων, Διακόνων και πιστών. 

Πλήθος ενοριτών και προσκυνητών προσήλθαν για να ζητήσουν τη Χάρη του Αγίου, προσκυνώντας τεμάχιο του Ιερού του Λειψάνου, που είχε τεθεί προς προσκύνηση και θα συνεχίζει να υπάρχει μέχρι τον Μεθέορτο Εσπερινό.

Την Εορτή της Υπαπαντής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, την εόρτασε, όπως και πέρσι, στην Ιερά Πανήγυρη του νέου Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης, όπου χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. 

Τον Θείο Λόγο, κατά τη Θεία Λειτουργία, κήρυξε ο Γραμματεύς του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας, Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Χατζής.

 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Χειροθεσία σε Αναγνώστη του Ευαγγέλου Κίσσα, υιού του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Σταματίου Κίσσα. Ο Σεβασμιώτατος  τέλεσε την απόλυση, διένειμε  το αντίδωρο και από ένα DVD από τα εγκαίνια του Ι.Ν. Φανερωμένης για ευλογία.

Τέλος, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παύλος, λειτούργησε στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Βριλησσίων της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Ιερού Ναού για τον Άγιο Παρθένιο Επίσκοπο Λαμψάκων. 

Ιερό Λείψανο του Αγίου Παρθενίου τίθεται προς προσκύνηση και θα μείνει μόνιμα στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε, τόσο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, για την σχετική ευλογία και άδεια για την παρουσία του σε αυτόν τον Ιερό Ναό, όσο και για την ευγενική πρόσκληση και για τα όσα είπε για την ταπεινότητά του ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Γαζέτας, ο οποίος υπήρξε μαθητής και οικότροφος του Σεβασμιωτάτου όταν εκείνος ήταν υπεύθυνος στην τότε Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. 

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον Άγιο Παρθένιο, ο οποίος είναι προστάτης των καρκινοπαθών και τόνισε ότι ο πρώτος Ηγούμενος και Ιδρυτής της Ιεράς Μονής Πετράκη είχε αυτό το όνομα.  


                  Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή