Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ο Εσπερινός της Εορτής της Μεταμορφώσεως στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β.




Κατά την εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ελληνικού. Ο Ιερός Ναός ευρίσκεται επί της οδού Ιασωνίδου και οι ενορίτες του στην πλειοψηφία τους  κατάγονται από τον Πόντο.

Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε με λαμπρότητα και με κάθε εκκλησιαστική τάξη  ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλών Ιερέων και πλήθους κόσμου.

Τον Θείον Λόγον   μετά την Αρτοκλασία, κήρυξε  ο  Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας και Προϊστάμενος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου Γλυφάδας, Αρχιμανδρίτης   π. Κλαύδιος Καλαράς.


Στο τέλος της Ακολουθίας ο  Σεβασμιώτατος κ. Παύλος, ευχαρίστησε τον Άγιο Καθηγούμενο για την ομιλία του και υπογράμμισε με τη σειρά του, την θεολογική αξία της Εορτής. Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε να τηρούμε ό,τι είπε ο Θεός Πατέρας -«αυτού ακούετε..»-  ώστε να προοδεύουμε πνευματικά στη ζωή μας και ευχήθηκε σε όλους «Έτη πολλά, μεταμορφούμενα!»  



                                   Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή