Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Γεύση από Καισάρεια στα χρόνια του Μεγάλου Βασιλείου, πήραν οι συμμετέχοντες στη Νεανική Σύναξη του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας.


Την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 στη Νεανική Σύναξη του Ι.Ν. Κοιμήσεως Αγίου Νεκταρίου Βούλας προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πρωτοσύγγελος της Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κανάκης, ο οποίος  το κεντρικό θέμα που ανέπτυξε ήταν : «Προσέγγιση  στο έργο ΕΞΑΗΜΕΡΟΣ  του Μεγάλου Βασιλείου, περί της δημιουργίας του κόσμου» ένα από τα σπουδαιότερα έργα της Πατερικής Γραμματείας.

  Το έργο, αποτελείται από εννέα λόγους που εκφωνήθηκαν στην Καισάρεια, πιθανόν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Είναι ένας υπομνηματισμός στα πρώτα κεφάλαια της Γένεσης. Δυστυχώς σε αυτό δεν περιλαμβάνεται ομιλία που να αναφέρεται στη δημιουργία του ανθρώπου . Με αφορμή το θέμα, μοίρασε ως ευλογία ο π. Ιάκωβος το ολοκαίνουριο βιβλίο του ¨Ομιλίες Μεγάλου Βασιλείου εις την Εξαήμερον¨  στο οποίο περιείχε αναλυτικότερα  όσα συνοπτικά μας ανέπτυξε. Ο ομιλητής όμως πριν εισέλθει στο κυρίως θέμα, έκανε και άλλα θεολογικά σχόλια, στο όρος Σύναξη και κυρίως για την θεολογική αξία της Παλαιάς Διαθήκης. Ολόκληρη η ομιλία βρίσκεται εδώ .


   Μετά την ομιλία και τις σχετικές ερωτήσεις και απαντήσεις, παρατέθηκε νηστίσιμο κέρασμα προσφορά διάφορων συμμετεχόντων στη Σύναξη και ακολούθησε η Ακολουθία του Μ.  Αποδείπνου, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.

              
                                    Εκ του Νεανικού Τομέα του Ιερού Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή