Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

«Oί Άγιοι είναι φίλοι μας….» άκουσαν οι συμμετέχοντες στη Νεανική Σύναξη του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας.




Την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 στη Νεανική Σύναξη του Ι.Ν. Κοιμήσεως Αγίου Νεκταρίου Βούλας προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Θεολόγος της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  κ. Κωνσταντίνος Σύρος, ο οποίος  το κεντρικό θέμα που ανέπτυξε ήταν : «Οι Άγιοι, είναι φίλοι μας…» .
   Στην αρχή ο κ. Σύρος προέβαλε μία μικρή ταινία Λευκορωσικής Παραγωγής με τίτλο «Τρεις εσείς – Τρεις και εμείς » και με αφορμή αυτή τη ταινία, μίλησε για τα κριτήρια της Αγιότητος που αναδεικνύει ο Θεός και για τη διαδικασία, το  πώς κάνει Αγιοκατάταξη στα Συναξάριά της η Εκκλησία μας, σε αντιπαραβολή με το τρόπο που κάνει Αγίους η Δυτική Εκκλησία.
   Ολόκληρη η ομιλία βρίσκεται εδώ .

 Πολύ σημαντικό, μέσα στα τόσα σημαντικά που ανέφερε  ο κ. Σύρος, ήταν ότι ο αγώνας μας τώρα τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, πρέπει να νοηματοδοτηθεί με την μετάνοια και την προοπτική μας να γίνουμε και εμείς Άγιοι και όχι απλά να προχωρήσουμε και να φτάσουμε μέχρι το Πάσχα, όπως συνήθως γίνεται.
   Μετά την ομιλία και τις σχετικές ερωτήσεις και απαντήσεις, παρατέθηκε νηστίσιμο κέρασμα προσφορά διάφορων συμμετεχόντων στη Σύναξη και ακολούθησε η Ακολουθία του Μ.  Αποδείπνου, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.


                                    Εκ του Νεανικού Τομέα του Ιερού Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή