Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις για την Γιορτή του Αγίου Στυλιανού, στο Ίδρυμα Κ.Α.Α.Π. Βούλας.


Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου του ομωνύμου Δήμου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ματθαίου Χάλαρη και του π. Αντωνίου Χρήστου, Υπευθύνου Ιερέως του Ιδρύματος, των παιδιών και εργαζομένων του Ιδρύματος, καθώς και Χριστιανών από την ευρύτερη περιοχή.


Το Θείο Λόγον κήρυξε ο π. Ματθαίος, ο οποίος   αναφέρθηκε στην πραγματική και ουσιαστική χαρά που κανείς βρίσκει και βιώνει στην Εκκλησία και την διέκρινε με την κοσμική-εξωτερική "χαρά" του κόσμου, που είναι ψεύτικη, εφήμερη και προσωρινή. Ο κόσμος εννοεί χαρά την εκπλήρωση των φιλήδονων στόχων του, κάνει μια προσπάθεια να σωματοποιήσει την καρδιά, ενώ η πραγματική χαρά είναι πνευματική, βιώνεται στην καρδιά με την προσκόλληση και κάθαρση του νου στον Θεό. Αυτό κατάφεραν οι Άγιοι και γι αυτό η Εκκλησία μας προβάλει έναν ή περισσότερους κάθε μέρα για να μας εμπνεύσουν και να τους μιμηθούμε όπως και ο Άγιος Στυλιανός που γιορτάζουμε σήμερα.  Κλείνοντας ο π. Ματθαίος ευχήθηκε να βιώσουμε αυτή τη χαρά και να υπερβούμε τις "ψευδοχαρές" του κόσμου.

  Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο π. Αντώνιος ευχαρίστησε τον π. Ματθαίο που  φροντίζει ανελλιπώς  κάθε χρόνο να έρχεται και να λειτουργεί στη μνήμη του Αγίου σε αυτό το Εκκλησάκι,  καθώς και όλους τους προσκυνητές και εθελοντές, που βοήθησαν και συνέβαλαν ο κάθε ένας με τον τρόπο του, στον ευτρεπισμό του Ναού. Ακολούθησε το 6χρονο μνημόσυνο της αδελφής μας Χριστίνας.

         Μετά το "Δι' ευχών" ο π. Αντώνιος μετέβηκε με το Άγιο Δισκοπότηρο σε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος, για να  κοινωνήσουν τα παιδιά τα  οποία δεν μπορούσαν να βρίσκονται στο Εκκλησάκι. 

Στη συνέχεια όλοι μετέβησαν στην αίθουσα εκδηλώσεως του Ιδρύματος όπου ακολούθησε κέρασμα με εδέσματα, αναψυκτικά, γλυκίσματα α προσφοράς του "Συλλόγου Φίλοι του ΠΙΚΠΑ" με επικεφαλής την κ. Φωτεινή Ψιλάκη και εθελοντών από την Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας και από τις Κατηχητικές Συνάξεις του Ιδρύματος.  Μουσική έπαιξε και  Τραγούδησε η κ. Μαρία Κοτσίρη  .  Ενώ τα παιδιά συμμετείχαν και αυτά σε όσα τραγούδια γνώριζαν και χόρεψαν.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχε στη Θ. Λειτουργία και έδωσε το παρών στην Εκδήλωση η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, η κ. Σοφία Κωνσταντέλλια .




   Εκ του Ιερού Παρεκκλησίου Κ.Α.Α.Π. Βούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή