Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΗΠΑ: Δεν θα της δώσουν το πτυχίο αν δεν αλλάξει τις χριστιανικές της πεποιθήσεις...


  
Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Georgia των ΗΠΑ μηνύει το Πανεπιστήμιό της, που την υποχρέωσε να υποβληθεί σε πρόγραμμα «αποκατάστασης», λόγω των θρησκευτικών της πεποιθήσεων, σχετικά με την ομοφυλοφιλία και τα άτομα που εγχειρίζονται για να αλλάξουν φύλο.
Η 24χρονη Jennifer Keeton, έχει ήδη αποκτήσει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην παροχή συμβουλών (η παροχή συμβουλών είναι ειδικότητα της ψυχολογίας. 
Ο σύμβουλος είναι πολύ διαδεδομένος στις ΗΠΑ) στο Πανεπιστήμιο Augusta State University ,αλλά οι αρμόδιοι της Σχολής της, της είπαν ότι θα απορριφθεί από το Πρόγραμμα εκτός εάν δεν μεταβάλλει "τις βασικές θρησκευτικές της πεποιθήσεις σχετικά με την ανθρώπινη φύση και συμπεριφορά," σύμφωνα με μια Αγωγή που υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα.
«Η Σχολή έχει υποσχεθεί ότι θα διώξει την δεσποινίς Keeton από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αποφοίτησης Συμβούλων, όχι λόγω της κακής ακαδημαϊκής της παρουσίας ή της απόδειξης ότι έχει ελλείψεις σε κλινικές επιδόσεις, αλλά απλά και μόνο επειδή έχει ανακοινώσει τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας διδασκαλίας ότι αποδέχεται την χριστιανική ηθική σε θέματα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και της ταυτότητας του φύλου", αναφέρει η 43σέλιδη Αγωγή.
Η Keeton ενημερώθηκε από την διεύθυνση της Σχολής στα τέλη Μαΐου ότι θα πρέπει να κληθεί να λάβει μέρος σε ένα σχέδιο «αποκατάστασης», λόγω των ‘ανησυχιών’ της Σχολής σχετικά με τις πεποιθήσεις της για τα θέματα που αφορούν τους γκέι, τις λεσβίες και τα αμφισεξουαλικά και τρανσεξουαλικά άτομα, ανέφερε το FOXNews.com.
«Το Πανεπιστήμιο προσδιορίζει τις απόψεις της δεσποινίδος Keeton ως ενδεικτικό της επαγγελματικής της ακαταλληλότητας στα πρόσωπα που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες», αναφέρει η Αγωγή.
Σε δήλωσή του στο FoxNews.com, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου της Augusta, αρνήθηκε να σχολιάσει ειδικά για την άσκηση της Αγωγής, αλλά είπε ότι το Πανεπιστήμιο δεν κάνει διακρίσεις στη βάση της ηθικής, των θρησκευτικών, πολιτικών ή προσωπικών απόψεων ή πεποιθήσεων των φοιτητών.
Αναφέρθηκε όμως στον «κώδικα δεοντολογίας» της Αμερικάνικης Συμβουλευτικής Ένωσης, στον οποίον βασίζεται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, το οποίο ορίζει τους ρόλους και τις αρμοδιότητες των επαγγελματιών συμβούλων. "Ο κώδικας περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα σπουδών του εκπαιδευτικού προγράμματος και ορίζει ότι οι εκπαιδευόμενοι σύμβουλοι έχουν την ίδια ευθύνη με τους επαγγελματίες συμβούλους στο να κατανοήσουν και να ακολουθήσουν τον κώδικα δεοντολογίας".
Ο κώδικας δεοντολογίας απαγορεύει στους συμβούλους να κάνουν διακρίσεις με βάση μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της ‘ταυτότητας φύλου’ και του ‘σεξουαλικού προσανατολισμού’. "Οι σύμβουλοι δεν πρέπει να κάνουν διακρίσεις εις βάρος των πελατών τους κατά τρόπο που να έχει αρνητικό αντίκτυπο σε αυτούς" αναφέρει ο κώδικας.


Το «σχέδιο αποκατάστασης», σύμφωνα με την αγωγή, σημείωσε την "διαφωνία της Keeton σε διάφορες συζητήσεις στην τάξη και σε γραπτές εργασίες σχετικά με τον τρόπο ζωής των γκέι και των λεσβιών", (‘gay and lesbian 'lifestyle’), καθώς και την πεποίθησή της ότι αυτά τα «μοντέλα ζωής» αποτελούν περιπτώσεις σύγχυσης ταυτότητας.
Αν η Keeton αποτύχει να ολοκληρώσει το «σχέδιο», στο οποίο περιλαμβάνονται και πρόσθετη προφορική και γραπτή εξέταση που θα περιγράφει τον αντίκτυπο που έχουν οι πεποιθήσεις της, θα αποβληθεί από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συμβούλων, σύμφωνα με την Αγωγή.
Η Keeton έχει δηλώσει ότι πιστεύει ότι η σεξουαλική συμπεριφορά είναι το «αποτέλεσμα της προσωπικής επιλογής και όχι μία αναπόφευκτη κατάληξη από προσδιοριστικές δυνάμεις», σύμφωνα με την Αγωγή.
"Επίσης, πιστεύει ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό, και ότι το κάθε ένα έχει δοθεί στο κάθε άτομο κατά την δημιουργία του, και δεν πιστεύει ότι το φύλο είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα ή μία ατομική επιλογή που υπόκειται σε αλλαγές από το άτομο που δημιουργήθηκε έτσι" λέει η Αγωγή. 
"Επιπλέον, έχει εκφράσει την άποψή της ότι η ομοφυλοφιλία είναι ένας «τρόπος ζωής", και όχι ένα «συστατικό στοιχείο της ύπαρξης». 
Ο David French, ανώτερος σύμβουλος στη νομική εταιρία ‘Alliance Defense Fund’, ο οποίος κατέθεσε την αγωγή εναντίον του Πανεπιστημίου, για λογαριασμό της Keeton, δήλωσε ότι το Πανεπιστήμιο δεν έχει το δικαίωμα να υποχρεώσει τους πολίτες να αλλάξουν τις πεποιθήσεις τους για οποιοδήποτε θέμα.
"Το πανεπιστήμιο δήλωσε στην Jennifer Keeton ότι αν δεν αλλάξει τις πεποιθήσεις της, δεν μπορεί να μείνει στο πρόγραμμα", είπε στο FoxNews.com. "Δεν θα έχει καν την ευκαιρία να πάρει το πτυχίο. Θα πρέπει να διωχθεί".
"Ένας φοιτητής έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του μέσα και έξω από την τάξη χωρίς φόβο ή λογοκρισία ή αποβολή" είπε ο French.

Μετάφραση: Βαγγέλης Καλαποθάκης

Πηγή: FOX NEWS 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή