Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Στόλισμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, στη Κατηχητική Σύναξη του Κ.Α.Α.Π. Βούλας.


Τη Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε όπως κάθε Παρασκευή, η καθιερωμένη Κατηχητική Σύναξη του Ιδρύματος Κ.Α.Α.Π. Βούλας (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α.). Το σημερινό όμως μάθημα, ήταν προϋπάντηση των Χριστουγέννων.  Στην αρχή ξεκινήσαμε με Προσευχή. 

Στη Συνέχεια ο π. Αντώνιος, ο Υπεύθυνος  Ιερέας του Ιδρύματος, έκανε μια μικρή εισαγωγή για το σημερινό μάθημα, το οποίο μας απασχόλησε το έθιμο του στολίσματος του δέντρου και τη σχέση έχει με την γέννηση Του Χριστού.
Στη συνέχεια η Κατηχήτρια κ. Καπελιώτη, μίλησε για το ξύλο της ζωής στον παράδεισο και για την παρακοή των πρωτοπλάστων. Πλέον με τη γέννηση Του Χριστού, στολιζόμαστε και εμείς όπως τα δέντρα με αρετές και αναγόμαστε στην χαμένη πατρίδα που απωλέσαμε και με την γέννηση και το πάθος και την Ανάσταση του Χριστού, μπορούμε πάλι να την ξαναβρούμε...!

   Εκεί στα μέσα του μαθήματος, οι υπόλοιποι  Κατηχητές του Ιδρύματος, είχαν στήσει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της αίθουσας που συγκεντρωνόμαστε και ένα-ένα παιδί, έβαζε στο δέντρο και από μερικά στολίδια, λέγοντας ταυτόχρονα και από ένα : ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ. Όταν ολοκληρώθηκε ο στολισμός του Δέντρου, ανάψαμε τα φωτάκια του και όλα τα παιδιά εμφανώς χάρηκαν με τη συμμετοχή τους στο στολισμό του.

Ακολούθησε από την Κατηχήτρια της κ. Χρυσούλα η σύνδεση του εθίμου του δέντρου και των Χριστουγέννων, με το εσωτερικό στόλισμα του κάθε ανθρώπου, αφού προηγουμένως ο κάθε ένας αποβάλλει δια του μυστηρίου της Εξομολογήσεως κάθε βρωμιά και αστοχία από πράξεις και σκέψεις στη ζωή μας. 

Γι αυτό την επόμενη Παρασκευή ο π. Αντώνιος θα βρίσκεται στη διάθεση όποιου παιδιού θέλει για εξομολόγηση, αφού προηγουμένως όλη την εβδομάδα που υπάρχει το κάθε παιδί καλείται να θυμηθεί συλλογιστεί και να αξιολογήσει  γενικότερα την πνευματική του πορεία.

Ακολούθησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τα παιδιά. Κλείνοντας δόθηκε το κέρασμα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου στις 6.00 μ.μ.
          

                  Εκ του Ιερού Παρεκκλησίου K.A.A.Π. Βούλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή