Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις για την γιορτή του Αγίου Στυλιανού, στο Ίδρυμα Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας.



   Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πανηγύρισε με κάθε λαμπρότητα και Εκκλησιαστική τάξη το Ιερό  Παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, Άγιος Στυλιανός, το οποίο ευρίσκεται εντός του ιδρύματος του Π.Α.Α.ΠΑ. (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α) Βούλας.

  Την Παραμονή της Εορτής, Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, στις 6.15 μ.μ., τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, από τον π. Παύλο (ο οποίος είναι Αμερικάνος και διακονεί στην Εκκλησία της Αμερικής), τον Ιεροδιάκονο π. Ιωάννη Αλεβιζόπουλο και τον π. Αντώνιο Χρήστου, τον υπεύθυνο Ιερέα του Ιδρύματος. Στον Εσπερινό συμμετείχαν πολλά  παιδιά του Ιδρύματος που μπόρεσαν να μετακινηθούν, το προσωπικό που εφημέρευε, αρκετοί εθελοντές, Κατηχητές και εκπρόσωποι συλλόγων, καθώς και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή.

Το αναλόγιο πλαισίωσαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας κ. Νικόλαος Πρώϊος, και χορός αποφοίτων και σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι. Μ. Γλυφάδας Ε., Β, Β., Β.

  Στο τέλος των Αποστίχων έγινε το κήρυγμα από τον π. Αντώνιο, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Στυλιανού, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη αγάπη του Αγίου στα παιδιά. Ολόκληρη η ομιλία εδώ :


Πριν την Απόλυση πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση  Ιερά Λιτάνευση της Ιερής Εικόνος του Αγίου Στυλιανού, σε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος και με την επάνοδο της λιτανείας στο Εκκλησάκι πραγματοποιήθηκε η απόλυση και η διανομή του Άρτου.

Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2016, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή του π.Ματθαίου Χάλαρη ( Προϊσταμένου του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου του ομώνυμο Δήμου της Αττικής), του π. Παύλου από την Αμερική, του π. Δημητρίου Σαμαρά (Εφημερίου του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας και του π. Αντωνίου Χρήστου, Υπευθύνου Ιερέως του Ιδρύματος, των παιδιών και εργαζομένων του Ιδρύματος, καθώς και Χριστιανών από την ευρύτερη περιοχή.

Το Θείο Λόγον κήρυξε ο π. ΜατΘαίος, ο οποίος  με αφορμή τον βίο του Αγίου Στυλιανού, μίλησε για τα οφέλη της παιδικής ηλικίας στην πνευματική ζωή (την αθωότητα, την ανιδιοτέλεια, τα δάκρυα κ.α.).
  Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο π. Αντώνιος ευχαρίστησε όλους τους πατέρες που ήρθαν και συμμετείχαν στην πανήγυρη του Προστάτου Αγίου Στυλιανού σε αυτό το Εκκλησάκι, την κ. Κονιδάρη και την κ. Ψιλάκη και τους Φίλους του ΠΙΚΠΑ,  καθώς και όλους τους προσκυνητές και εθελοντές, που βοήθησαν και συνέβαλαν ο κάθε ένας με τον τρόπο του, στον ευτρεπισμό του Ναού.

         Μετά το "Δι' ευχών" και την διανομή του αντιδώρου και του ευλογημένου άρτου, ο π. Αντώνιος μετέβηκε με το Άγιο Δισκοπότηρο σε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος, για να  κοινωνήσουν τα παιδιά τα  οποία δεν μπορούσαν να βρίσκονται στο Εκκλησάκι.


   Στη συνέχεια όλοι μετέβησαν στην αίθουσα εκδηλώσεως του Ιδρύματος όπου ακολούθησε κέρασμα με εδέσματα, αναψυκτικά, γλυκίσματα όλα προσφορά του "Συλλόγου Φίλοι του ΠΙΚΠΑ" με επικεφαλής την κ. Κονιδάρη και εθελοντών από την Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας και από τις Κατηχητικές Συνάξεις του Ιδρύματος η κ. Σοφία Καττού και ο κ. Βίκτωρας Γρηγοράκος.

Την γενική παρουσίαση και τον συντονισμό είχε ο π. Αντώνιος Χρήστου. Μουσική και τραγούδι από τον κ. Σαλαμπάση και τον κ. Ευστράτιο και δύο μικρά θεατρικά εμπνευσμένα από τους Ψαλμούς έπαιξαν τα παιδιά του Ιδρύματος  με συντονιστή τον κ. Μιχάλη Παπαργύρη. Ενώ πολλά παιδιά χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.


                   


        Εκ του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Στυλιανού Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας.

1 σχόλιο:

Chormo είπε...

Χρόνια πολλά χρόνια καλά υγεία στα αγγελούδια και του χρόνου να δώσει ο Θεός και πάλι να παραστουμε στη γιορτή του Αγίου Στυλιανού για να ευλογηθουμε όλοι μας.

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή