Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης.



Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη, τελέσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού, στον Πανηγυρίζοντα υπόγειο Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β.

Στην Παραμονή της Εορτής, Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, στις 7:30 μ.μ., τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Νήφων Συριανός πλαισιούμενος από αρκετούς Κληρικούς της Μητροπόλεως, την παρουσία του Δημάρχου της πόλεως κ. Γρηγόριου Κωνσταντέλλου, του Αντιδημάρχου κ. Βασίλειου Παπαμιχαήλ, της τοπικής πολιτικής προστασίας κ. Δήμητρας Σουτόγλου και πλήθος κόσμος τηρώντας όμως αποστάσεις και προληπτικά  μέτρα προστασίας για τον Κορονοϊό.

Μετά τα Απόστιχα, ο π. Νήφων κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερόμενος με συντομία και περιεκτικά στην προσωπικότητα του Προφήτου Ηλία, που έζησε και έδρασε, σε μια εποχή γενικής αποστασίας από το θέλημα και τις εντολές Του αληθινού Θεού. Ο ομιλητής αναφέρθηκε για το θαυμαστό τρόπο που τρεφόταν ο Προφήτης με το κοράκι που το ίδιο δεν τρέφει έτσι τα παιδιά του και έγινε φιλάνθρωπο κατά παραχώρηση Θεού, αλλά και νουθετώντας τον Προφήτη που από το ζήλο του έκλεισε για 3,5 χρόνια ο ουρανός και δεν έβρεχε. Αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα θαύματα του Αγίου και την Ανάσταση του γιου της χήρας. Κλείνοντας ο π. Νήφων επικαλούμενος τις πρεσβείες του Προφήτου ζήτησε να τον μιμούμαστε όλοι και να είμαστε σθεναρή στην αληθινή πίστη.

Ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Προφήτη Ηλία και στο τέλος της λιτανείας και της Ιεράς Ακολουθίας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Χρήστου, ευχαρίστησε τους σεβαστούς πατέρες, τον κύριο Δήμαρχο και όλο τον κόσμο για την συμμετοχή τους. Ο Ιεροκήρυκας μοίρασε τον  ευλογημένο Άρτο και από ένα εικονάκι του Προφήτη Ηλία.

Ανήμερα της Εορτής Δευτέρα 20 Ιουλίου το πρωί, θα συνεχίστούν οι εορτασμοί για τον Προφήτη Ηλία με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Αρχιερατική Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. κ. Αντωνίου. Ενώ το απόγευμα στις 7:00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση του Προφήτου Ηλία

                                Εκ του Ιερού Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή