Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Με την Θεία Λειτουργία κορυφώθηκαν οι Λατρευτικές Εκδηλώσεις στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης.



Την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, ημέρα μνήμης του Προφήτου Ηλία, τελέσθηκε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. κ. Αντωνίου, την συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως και πολλών πιστών, τηρώντας όμως τα μέτρα πρόληψης που προβλέπονται για την πρόληψη του Κορονοϊού (αποστάσεις και χρήση κατά την είσοδο και έξοδο αντισηπτικού).

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος ο οποίος μίλησε για τον βίο, το έργο και τα θαύματα του Προφήτη Ηλία αλλά επίσης την εχθρότητα και τους διωγμούς που αντιμετώπισε ο Προφήτης από τον Βασιλιά Αχαάβ και την γυναίκα του Ιεζάβελ. Στο τέλος προέτρεψε τους πιστούς να έχουμε τον ζήλο-αγάπη του Προφήτου για τον Θεό και την τήρηση των θείων Του εντολών για να έχουμε και εμείς  πλούσιες τις ευλογίες Του στη ζωή μας, αλλιώς κινδυνεύουμε να παρεκκλίνουμε σαν το βασιλικό αυτό ζευγάρι Αχαάβ και Ιεζάβελ οι οποίοι διάλεξαν το δαιμονικό θέλημα, όχι του αληθινού Θεού και γι αυτό είχαν τραγική κατάληξη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας διαβάστηκαν και τα «εσπερινά» τα κόλλυβα δηλαδή προς τιμή του Προφήτου Ηλία και οι πιστοί πήραν το αντίδωρο από το χέρι του Σεβασμιωτάτου.




                                                           Εκ του Ιερού Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή