Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Πανηγύρισε το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού, του Ιδρύματος Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας.

   


Με σύμμαχο τον καλό καιρό και μετά από δύο χρόνια πανδημίας του Κορονοϊού, πανηγύρισε με κάθε λαμπρότητα και Εκκλησιαστική τάξη το Ιερό  Παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, Άγιος Στυλιανός, το οποίο ευρίσκεται εντός του ιδρύματος του Π.Α.Α.ΠΑ. (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α) Βούλας.


 

  Την Παραμονή της Εορτής, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στις 6.30 μ.μ., τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. κ. Αντωνίου. Στον Εσπερινό έλαβαν μέρος επίσης  ο Πρωτοπρεσβύτερος  π. Σπυρίδων Αρβανίτης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Χρήστου, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης και Υπεύθυνος Ιερέας του Ιδρύματος και ο Ιεροδιάκονος π. Στυλιανός Τζωρτζάκης και συμπροσευχόμενος ο π. Ευστάθιος Σκομπαράτζος. Το αναλόγιο πλαισίωσε ο Πρωτοψάλτης κ. Κωνσταντίνος Λειβαδάρος (Αγίου Νικολάου Γλυφάδας)



 

Στον Εσπερινό συμμετείχαν αρκετά  παιδιά του Ιδρύματος που μπόρεσαν να μετακινηθούν, το προσωπικό που εφημέρευε, αρκετοί εθελοντές, Κατηχητές, εκπρόσωποι συλλόγων, καθώς και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή.



Πριν την Απόλυση πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση Ιερά Λιτάνευση της Ιερής Εικόνος του Αγίου Στυλιανού, σε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος. Ο Σεβασμιώτατος πήγαινε στα κρεβατάκια κάθε παιδιού και τα ευλογούσε με τον τίμιο Σταυρό καθώς και τους νοσηλευτές και το προσωπικό που εφημέρευε.  Με την επάνοδο της Ιεράς Λιτανείας στο Εκκλησάκι πραγματοποιήθηκε η απόλυση. Προ της  διανομής του ευλογημένου Άρτου ο Σεβασμιώτατος εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στους εθελοντές και το προσωπικό, ότι πρέπει να αισθάνονται χαρούμενοι γιατί  με την παρουσία και την διακονία τους στο ίδρυμα και στα παιδιά-Αγγελάκια, όπως τα χαρακτήρισε, πραγματικά θα λάβουν πολλές ευλογίες και μισθό εν ημέρα Κρίσεως. Τέλος ευχήθηκε να έχουμε όλοι τις πρεσβείες του Αγίου και εμείς να ευχηθούμε για τον ίδιο να γίνει στο φρόνημα σαν και αυτά τα παιδιά ώστε να αποκτήσει θέση στην βασιλεία των ουρανών όπως και εκείνα!             

 


Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019,  κυριώνυμος ημέρα της μνήμης του Αγίου Στυλιανού, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή του Οικονόμου π. Μιχαήλ Μανολέσκου Εφημερίου του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας και του π. Αντωνίου Χρήστου, Υπευθύνου Ιερέως του Ιδρύματος, παιδιών του Ιδρύματος, μερικών εργαζομένων του εφημέρευαν  καθώς και Χριστιανών από την ευρύτερη περιοχή.


 

 

Το Θείο Λόγον κήρυξε ο π. Αντώνιος, ο οποίος  με αφορμή τον βίο του Αγίου Στυλιανού, μίλησε για τα οφέλη της παιδικής ηλικίας στην πνευματική ζωή (την απλότητα, την αθωότητα, και την ειλικρίνεια) τα οποία πρέπει να μιμηθούμε οι μεγάλοι για να κληρονομήσουμε την Βασιλεία των Ουρανών. Ολόκληρη η Ομιλία του π. Αντωνίου βρίσκεται εδώ.




 

        Εκ του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Στυλιανού Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή