Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Μακάρι να είχαμε μόνο την Οικονομική κρίση ...




Πολύ λόγος έγινε στις μέρες μας για την Παγκόσμια οικονομική κρίση και σκόρπισε πανικό και αβεβαιότητα σε όλο το κόσμο! Όλα ξεκίνησαν από την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος μερικών τραπεζών της Αμερικής και με αλληλοεπιδράσεις (ντόμινο) επηρέασε και τα αντίστοιχα συστήματα και τις οικονομίες όλου του κόσμου!
Οι συνέπειες όλης αυτής της κρίσης ακόμα εκτιμούνται (από ειδικούς και όχι μόνο) σαν τα δελτία καιρού που μας λένε για την κακοκαιρία που έρχεται...αλλά ακόμα έχουμε λιακάδα...έστω και με δόντια (τουλάχιστον μέχρι στιγμή στη χώρα μας)! Κυβερνητική παράγοντες εκτιμούν ότι δεν θα μας αγγίξουν (θα το δείξει το μέλλον αν θα δικαιωθούν ή όχι) και πρόσφατα οι G7 αποφάσισαν μέτρα ενισχυτικά για να βγουν οι χώρες τους, από την κρίση!
Όλα αυτά αφορούν την τσέπη μας, τον τζίρο στην αγορά και για πολλούς που είχαν κάτι στην άκρη, βλέπουν τους κόπους και οικονομίας μιας ζωής να εξανεμίζονται στην δίνη και τις συνέπειες αυτής της κρίσης! Η οικονομία είναι βασικό για κάθε οργανωμένη κοινωνία και με βάση την δομή του κόσμου πάνω στην αντίληψη του ευδαιμονισμού, είναι κριτήριο για την ευτυχία ή όχι του ανθρώπου!
Βέβαια υπάρχει και η άλλη άποψη, ότι όλη αυτή η κρίση είναι τεχνική με σκοπό να τρομοκρατηθεί ο κόσμος και για να πλουτίσουν κάποιοι, από αυτή την αβεβαιότητα και ρευστότητα των πραγμάτων. Για άλλους ότι αυτό το κλίμα είναι αφορμή και αιτία για να ξεσπάσουν ταραχές είτε εσωτερικές στα κράτη, είτε και πόλεμος μεταξύ κρατών! Σενάρια κινδύνου και συνομωσίας που επίσης ο χρόνος θα δείξει αν αληθεύουν ή όχι!
Αλλά αλήθεια πριν ξεσπάσει αυτή η οικονομική κρίση, όλα ήταν καλά και ανθηρά στην ανθρωπότητα; Όλα τα προβλήματα ήταν λυμένα και τώρα μόνο δημιουργήθηκαν; Μήπως και όταν τα νούμερα της οικονομίας στις στατιστικές και στο κατά κεφαλή εισόδημα κάθε πολίτη, ανεξαρτήτου κράτους, είναι υψηλά, υπάρχει μια συνεχής βαθειά πνευματική κρίση, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα κενό όταν το στομάχι μας είναι γεμάτο και οι καταθέσεις είναι υψηλές; Γιατί το αστυνομικό ρεπορτάζ είναι γεμάτο από ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας; Γιατί έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες σε ανθρώπους που οικονομικά δεν τους λείπει τίποτα; Όσοι πάλι δεν έχουν αυτοκτονήσει έχουν εξαρτήσεις από το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά; Αυτό που οδηγεί όλους εμάς τους ανθρώπους να αποκλίνουμε με τα παραπάνω είναι μια κρίση, μόνο που δεν είναι εφήμερη και δεν είναι φυσικά σημερινή ! Είναι ήδη από τότε που άνθρωπος θέλησε να γίνει Θεός, χωρίς Εκείνον ! Αυτό είναι που του λείπει, γιατί έτσι «κατασκευαστήκαμε» να υπάρχουμε με Αυτόν. Όμως αυτό το ξεχάσαμε και νομίζουμε ότι υπάρχουμε αυτόνομοι! Αποτέλεσμα αυτής της τραγικότητας, είναι η πανανθρώπινη κρίση σε κάθε εποχή! Βάζουμε στόχους, τους πετυχαίνουμε αλλά ποτέ δεν είναι αρκετό, κάτι ακόμα μας λείπει...και οδηγούμαστε σε ένα ατέρμονα κύκλο αναζητήσεις του απολύτου στα σχετικά και τις ηδονές! Μήπως και η οικονομία και ο πλούτος, δεν είναι άλλος ένας παράδεισος που τον αναζητούν όλοι;
Δεν είναι αργά να ονομάσουμε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεται να έχουμε πραγματική σχέση με Εκείνον που μας έδωσε τη διαχείριση στην κτίση να ονομάζουμε τα πράγματα (ο Αδάμ στον Παράδεισο) που σημαίνει ακριβώς την κυριαρχία του ανθρώπου πάνω στη κτίση, ως διαχειριστής όμως και όχι ως εξουσιαστής όπως εφαρμόστηκε! Τα πράγματα όμως δυστυχώς είναι αντίθετα και ιδιαίτερα στον πλούτο….αυτά ονομάζουν και μας οριοθετούν κατά πόσο τον κατέχουμε ή όχι! Ας το αλλάξουμε πριν η «φούσκα» πάλι «ξαναφουσκώσει»….

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΤΕΡ!ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ!ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΧΑΜΟ", ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΜΕ(?)ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΛΕΟΝ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ!ΟΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ,ΕΛΑ ΝΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥ....ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ, ΓΝΩΜΗ ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΣ ΠΑΡΤΟ.ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΩ, ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ, ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ(ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ?) ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΙ.ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?ΞΕΦΕΥΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΛΛΑ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ BLOGS ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ!!! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!!

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή