Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας




Το ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βουλας είναι ένα από τα 20 συνολικά ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας και είναι υπεύθυνο για κάθε ενορίτη που έχει οιανδήποτε ανάγκη σε υλική, ηθική ή άλλου είδους βοήθεια ή συμπαράσταση.

H Επιτροπή του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου  Ναού μας αποτελείται:
1.    π. Σπυρίδων Αρβανίτης-Πρόεδρος
2.    κ. Ζωγραφίνα Πανάγου-Ταμίας
3.    κ. Χριστίνα Νινιού-Μέλος
4.    κ. Κωνσταντίνα Θεοχαρίδη-Μέλος

Η επιτροπή είναι υπεύθυνη για την συλλογή και καταμέτρηση των εισφορών των πιστών είτε από δωρεές είτε το κυτίο που είναι ειδικά γι αυτό τον σκοπό. Φυσικά έχει και την ευθύνη για την διεξαγωγή του εράνου  αγάπης στο Ναό μας που γίνεται κάθε χρόνο  με μεγάλη επιτυχία. Στη συνέχεια εγκρίνει κάθε ποσό, μικρό ή μεγάλο, που θα δαπανηθεί από τα έσοδα του φιλόπτωχου ταμείου μας, και εγκρίνεται  και ελέγχεται από την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας.
Σκοπός του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου είναι η πνευματική και υλική συμπαράσταση του ανθρώπου. Γι' αυτό το λόγο με πνεύμα συνέσεως και διακρίσεως προσπαθεί να απαντήσει στα καθημερινά αιτήματα εν ονόματι της πνευματικής και υλικής ωφέλειας των αιτούντων.
Οι κατηγορίες των αναξιοπαθούντων είναι πάρα πολλές και με διαφορετικές ανάγκες. Στην πρώτη κατηγορία είναι οι άεργοι και περιθωριοποιημένοι, ναρκομανείς-αθίγγανοι οι οποίοι ενισχύονται καθημερινά αλλά και έκτακτα σε βαθμό που καλύπτονται οι άμεσες βιοποριστικές τους ανάγκες.Συνάμα  παροτρύνει τους μεν άεργους να βρουν και ν' αγαπήσουν την εργασία, τους δε ναρκομανείς να ενταχθούν σε μονάδες απεξάρτησης.

Το Ενοριακό Φιλόπτωχο δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις οικογένειες που κινδυνεύουν λόγω δυσβάσταχτων οικονομικών χρεών. Με προσωπικές επισκέψεις για ψυχολογική στήριξη και με γενναία οικονομική βοήθεια προσπαθεί να ενισχύσει και να στηρίξει τον ιερό θεσμό. Επίσης τα ορφανά παιδιά, τα παιδιά διαλυμένων και απόρων οικογενειών γίνονται αποδέκτες γενναίας οικονομικής ενίσχυσης καθ' όλη τη διάρκεια φοίτησής τους στο σχολείο και στο Πανεπιστήμιο καθώς και σε μεταπτυχιακές σπουδές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Γι΄ αυτό, κάθε μήνα και σε ετήσια βάση ανταποκρίνεται με διακριτηκόητα και αθόρυβα εκεί που χρειάζονται με βοηθήματα  οικογενειακά, ατομικά, και  φοιτητικά- μαθητικά
Ιδιαίτερα στις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα δίνεται έκτακτη ενίσχυση στους ενδεείς αδελφούς μας, με χρήματα, διάφορα είδη πρώτης ανάγκης κτλ. Προσφέρει και εόρτια γεύματα σε άστεγους αδελφούς σε μαγαζιά της περιοχής.
Ιδιαίτερη επίσης μέριμνα το δείχνει στους φυλακισμένους με συλλογή και αποστολή ρουχισμού και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Ακόμα το ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο μας διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις για την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων αδελφών, μερικές από αυτές είναι : 
Α) Προσκυνηματικές Εκδρομές σε Ιερές Μονές σε τακτά διαστήματα.
Β) Εκθέσεις Αγιογραφίας σε συνεργασία με την Σχολή Αγιογραφίας.
Γ)  Μουσικές Συναυλίες και Βραδιές σε συνεργασία με την χορωδία Νοτίων Προαστίων.
Δ) Χριστουγεννιάτικα και Πασχαλινά Μπαζάρ.
Ε) Λαχειοφόρες αγορές.
ΣΤ) Ομιλίες με προσφορά τσάι και βουτημάτων.
Ζ) Ψυχαγωγικές βραδιές  κ.α.
Παρακαλούμε τους αγαπητούς ενορίτες να συμμετέχουν ενεργά στις παραπάνω εκδηλώσεις και έτσι έμπρακτα να βοηθήσουν τον πλησίον.  Να μη πετάνε πράγματα που πιθανόν να είναι χρήσιμα και αναγκαία σε συνανθρώπους μας.

Στους στόχους του Ενοριακου Φιλόπτωχου Ταμείου είναι να δημιουργηθεί ένα καλά οργανωμένο δίκτυο εθελοντών για άμεση διερεύνηση και εντοπισμό των πραγματικά αναξιοπαθούντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή