Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΣ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ....

Καλησπέρα,

Προώθησα την συγκεκριμένη επιστολή στην ΔΟΕ (ενυπόγραφα) και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση secretariat@doe.gr.

Εφόσον συμφωνείτε, σας καλώ να πράξετε αναλόγως προωθώντας την με την σειρά σας τόσο στην ΔΟΕ όσο και σε όσους από τους συναδέλφους μας πιστεύετε ότι τους αφορά.

- Η επιστολή μπορεί να σταλεί (αν δεν θέλετε μέσω e-mail) ταχυδρομικά στην διεύθυνση:
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ξενοφώντος 15α, 105 57 Αθήνα

- Επίσης, μπορείτε (εφόσον σας εξυπηρετεί) να την αποστείλετε (πάντα ενυπόγραφα) μέσω FAX σε μία από τις παρακάτω διαθέσιμες τηλεφωνικές γραμμές:
  21032 38 981 - 210 32 31 977 - 210 33 12 760

Οδηγία: Καλό είναι να στείλετε μαζί με την επιστολή διαμαρτυρίας και τα παρακάτω επισυναπτόμενα αρχεία:
1). "Erotisi_118_12_10_2010.doc"
2). "neosxoleio.pdf"
3). "APOFASI EISAGOGIKIS-1.doc"

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν προωθείτε το e-mail στην ΔΟΕ όπως το λαμβάνετε, πρέπει να αποθηκεύσετε τα επισυναπτόμενα αρχεία στον υπολογιστή, να υπογράψετε την επιστολή διαμαρτυρίας (π.χ. σκαναρισμένη υπογραφη σε αρχείο εικόνας ή εκτύπωση του κειμένου και σκανάρισμά του) και να δημιουργήσετε εκ νέου e-mail με τον (προτεινόμενο τίτλο)  "Διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ". Μόνο σε συναδέλφους το προωθείτε αν επιθυμείτε αυτούσιο, όπως ακριβώς το έχετε λάβει από εμένα.

Όσο περισσότεροι στείλουμε την συγκεκριμένη (ή αναλόγου περιεχομένου επιστολές στην ΔΟΕ), τόσο πιθανότερο είναι να ανατραπεί η δυσμενής κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει και να αποκατασταθεί η νομιμότητα στα προβλήματα που έχουν προκύψει.


Φιλικά,

Γρηγόρης Λάγγας

Αναπληρωτής εκπαιδευτικός (μέσω ΕΣΠΑ), κλάδος Μουσικής ΠΕ 16.01


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το περιεχόμενο της επιστολής (που επισυνάπτεται) είναι το παρακάτω:

Προς την
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύριοι,

το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων το τρέχων σχολικό έτος προσέλαβε πολλές εκατοντάδες εκπαιδευτικούς (κυρίως αισθητικής αγωγής) με συμβάσεις απασχόλησης ορισμένου χρόνου και πλήρους ωραρίου προκειμένου να καλύψει διαρκείς και πάγιες ανάγκες (σύμφωνα με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα) στα 800 νέα ολοήμερα πιλοτικά σχολεία.

Η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου στην υπ' αριθμόν 118/12-10-2010 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κυρίου Γεωργίου Μαυρίκου απάντησε:

"Όλες αυτές οι κατηγορίες, κύριε συνάδελφε, είναι αναπληρωτές πλήρους απασχόλησης με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Η μόνη διαφορά τους είναι ότι αντί να προσλαμβάνονται από τις διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας που ασχολούνται με την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, επειδή πληρώνονται από το ΕΣΠΑ, προσλαμβάνονται από την ειδική υπηρεσία εφαρμογής. Αυτή είναι η μόνη διαφορά."

"Άρα σας διαβεβαιώνω –και είναι έτσι- ότι με βάση την κείμενη νομοθεσία αυτοί οι αναπληρωτές πλήρους απασχόλησης έχουν τα δικαιώματα των συναδέλφων τους, δηλαδή των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται από τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης."

"Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι προσλαμβάνονται από την ειδική υπηρεσία εφαρμογής, έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όπως ακριβώς όλοι οι συνάδελφοί τους αναπληρωτές. Επίσης, θα πληρωθούν άμεσα. Δεν θα χρονοτριβήσει η πληρωμή τους και δεσμεύομαι γι’ αυτό."

"Θα υπάρχουν δίκαιες εργασιακές σχέσεις, σωστές εργασιακές σχέσεις και πολλές ίσες ευκαιρίες για όλους τους εκπαιδευτικούς στο νέο σχολείο."


Αναλυτικά οι απαντήσεις της υφυπουργού στο http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=9751:if-paideiaspliri-ergasiaka-dikaiomata-stous-anaplirotes-meso&Itemid=1796 και στο επισυναπτόμενο αρχείο της παρούσας ηλεκτρονικής επιστολής με το όνομα αρχείου "Erotisi_118_12_10_2010.
doc".

Όμως, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Στο αναρτημένο στο διαδίκτυο κείμενο (με τον τίτλο «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Η Μετάβαση: Πολιτισμός και Ένταξη ΕΚΟ στα Δημοτικά Σχολεία – Άξονας Προτεραιότητας 3» του Άξονα Προτεραιότητας 3: «Αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθησης της κοινωνικής ενσωμάτωσης στις 2 περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου»
του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» - επισυνάπτεται στην παρούσα ηλεκτρονική επιστολή με το όνομα αρχείου "neosxoleio.pdf") που αφορά την λειτουργία των ολοήμερων δημοτικών σχολείων που χρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013 αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«Σε κάθε κατάσταση μισθοδοσίας, βεβαιώνει υπεύθυνα ο Δ/ντης της ΔΠΕ ότι οι μηνιαίες αποδοχές της κατάστασης υπολογίσθηκαν με βάση τις ημέρες διδασκαλίας που πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχα από κάθε εκπαιδευτικό στο αναφερόμενο χρονικό διάστημα, για την Πράξη «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα).» σελίδα 18

«Στην κατάσταση εκπαιδευτικών στη στήλη «Σύνολο Ημερών Εργασίας» συμπληρώνεται ο αριθμός των ημερών που ασχολήθηκε κάθε εκπαιδευτικός τον προηγούμενο μήνα. Ως ημέρα εργασίας θεωρείται κάθε μέρα απασχόλησης του εκπαιδευτικού ακόμα και αν είχε μια ώρα μάθημα.»
σελίδα 12

Κι αυτό το πρόβλημα δεν είναι το πρώτο που αφορά τους προσληφθέντες εκπαιδευτικούς του τρέχοντος σχολικού έτους 2010-2011.

Πριν λίγο καιρό, υπό την μορφή του υποχρεωτικού και επείγοντος, κοινοποιήθηκε στα σχολεία της Α'βάθμιας εκπαίδευσης (με την υποχρέωση της ενυπόγραφης ενημέρωσης των νεοδιόριστων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών) πρόγραμμα επιμόρφωσης (ΠΕΚ) το οποίο πραγματοποιείται σε ημέρες (Σάββατο, Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη) και ώρες (απόγευμα
16:30 – 21:30) εκτός εργασιακού ωραρίου, χωρίς καμία πρόβλεψη για αποζημίωση υπερωριακής απασχόλησης. Ενδεικτικά, αναφέρεται το ημερήσιο/ωρολόγιο αναλυτικό πρόγραμμα του 2ου ΠΕΚ Αθήνας, όπως αυτό περιγράφεται στην αρχική επίσημη ιστοσελίδα http://2pek.att.sch.gr/ του 2ου ΠΕΚ και η σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων επισυνάπτεται στην παρούσα ηλεκτρονική επιστολή με το όνομα αρχείου "APOFASI EISAGOGIKIS-1.doc"

 Μιας και στις ενέργειες αυτές του Υπουργείου παρατηρείται ασυνέπεια και ανακολουθεία λόγων και καταστρατήγηση θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με τρόπο μάλιστα ανέντιμο και αδιαφανή (ανακοινώνονται τα νέα δεδομένα των συμβάσεων των αναπληρωτών σχεδόν 2 μήνες μετά την ανάληψη υπηρεσίας) καλείται η ΔΟΕ άμεσα να παρέμβει δυναμικά, αποφασιστικά και νομικά προκειμένου να υπερασπίσει:

- Την απόσυρση της επαίσχυντης σύμβασης που αφορά τους προσληφθέντες αναπληρωτες εκπαιδευτικούς μέσω ΕΣΠΑ, που επιχειρεί να καθιερώσει τον θεσμό μιας ακόμη κατηγορίας ωρομισθίων) και την ένταξη όλων των αναπληρωτών πλήρους ωραρίου στην ισχύουσα σύμβαση "Αναπληρωτή κανονικού ωραρίου" με όλα τα νόμιμα προβλεπόμενα δικαιώματα.

- Την άμεση έναρξη της μισθοδοσίας (με την ταυτόχρονη καταβολή του πλήρους ποσού των δεδουλευμένων ωρών) όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα Δημόσια Σχολεία.

- Την διακοπή των προγραμμάτων επιμόρφωσης "ΠΕΚ 2010-2011", εφόσον αυτά δεν πραγματοποιούνται εντός του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών, ειδάλλως την άμεση καταβολή της νόμιμης χρηματικής αποζημίωσης, που αφορά στην υπερωριακή απασχόλησή τους.Επίσης, την προκαταβολή της προβλεπόμενης αποζημίωσης (οδοιπορικά κλπ) στους εκπαιδευτικούς που την δικαιούνται.

- Την γραπτή διαβεβαίωση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην οποία ξεκάθαρα να αναγράφεται ότι
"Η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών που έχουν προσληφθεί μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, θα προσμετρηθεί με τον ίδιο τρόπο αθροιστικά και χωρίς καμία διαφορά, με την αντίστοιχη προϋπηρεσία που οι εκπαιδευτικού (τυχόν) διαθέτουν από συμβάσεις (αναπληρωτή ή ωρομίσθιου) των προηγουμένων σχολικών ετών".

- Την νομική κάλυψη από την ΔΟΕ για την πραγματοποίηση απεργίας και όποιων άλλων τρόπων διαμαρτυρίας κριθούν ως αποτελεσματικοί προκειμένου να επιτευχθούν οι προαναφερθέντες στόχοι, για όσο διάστημα χρειαστεί, εφόσον δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα παραπάνω αιτήματα.

(Όνομα, επίθετο)

(Υπογραφή)

Αναπληρωτής εκπαιδευτικός (μέσω ΕΣΠΑ), κλάδος …………

Υ.Γ.: Στην παρούσα ηλεκτρονική επιστολή επισυνάπτονται:
1). Η συζήτηση στην βουλή της Υφυπουργού Παιδείας με τον βουλευτή του ΚΚΕ με το όνομα αρχείου"Erotisi_118_12_10_2010.doc".
2). Το αρχείο με το όνομα "neosxoleio.pdf", που αφορά την λειτουργεία του Νέου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου
3). Το αρχείο με το όνομα "APOFASI EISAGOGIKIS-1.doc", το οποίο αφορά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή