Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση στο άρθρο : «Έλεος με την γκρίνια για την κάρτα πολίτη από όλους τους θρησκόληπτους!» (στο blog tromaktiko)



Αγαπητέ αναγνώστη διάβασα το άρθρο σου  και ως πρώτο σχόλιο έχω να πω ότι το μυαλό σου λειτουργεί σαν το Google! Όταν γράφεις μια λέξη…. σου βγάζει ένα σωρό, πολλές φορές άσχετα με αυτό που ψάχνεις γιατί πολύ απλά αυτά περιέχουν την λέξη! Έτσι και εσύ πας να τα βάλεις με τους συνειδητούς πιστούς και έβαλες μέσα βατοπέδια κτλ… επειδή και αυτά εκφράζουν την Εκκλησία (κατά την γνώμη σου πάντα) και είπες να βγάλεις όλες τις αντιπάθειες μαζί , άσχετα αν το θέμα σου ήταν άλλο…! Πρόσεξέ το αυτό…  οι μηχανές είναι για να μας εξυπηρετούν και  όχι να τις μιμούμαστε εμείς…!
Επί της ουσίας σε ότι είπες τώρα : Αν σε ρωτήσω σίγουρα θα θεωρείς τον εαυτό σου πολύ δημοκρατικό! Πως γίνεται όμως ότι την δημοκρατικότητα την αναγνωρίζεις μόνο για όσους συμφωνείς και όχι για τους άλλους; Αυτοί οι θρησκόληπτοι που είπες είναι και πολίτες αυτού του κράτους και ως πολίτες έχουν δικαίωμα (και υποχρεώσεις) να ξέρουν  τι αποφασίζεται για αυτούς χωρίς αυτούς! Πέρα από το θρησκευτικό ζήτημα  (αν υπάρχει σφράγισμα ή δεν υπάρχει) το θέμα πάει αν παραβιάζονται οι θρησκευτικές μας ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα ή όχι! Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, φυσικά να κοπεί η φοροδιαφυγή και η τρομοκρατία, αλλά αυτό να αφορούν τους φοροδιαφεύγοντες και τους τρομοκράτες και όχι  να επιβουλεύονται ανθρώπινα δικαιώματα και μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά!  
Θα συμφωνήσω ότι τα στοιχεία μας τα έχουν εταιρίες ήδη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ευκαιρία αυτό να σταματήσει από αντίσταση στο ίδιο το κράτος και μετά στις τράπεζες και τις εταιρίες κτλ!  Επίσης και εγώ δεν συμφωνώ με θρησκόληπτους όπως τους χαρακτηρίζεις!  Ο θρησκόληπτος είναι παθογένεια για την ίδια την Εκκλησία! Το ζητούμενο είναι να είναι κανείς συνειδητός πιστός! Αλλά εσύ όπως το θέτεις εννοείς όλους τους συνειδητούς πιστούς!  Που είναι η δημοκρατικότητά σου; Όπως εσύ γουστάρεις την αθεΐα σου ή ότι άλλο δηλώνεις τέλος πάντων, έτσι και κάποιοι γουστάρουν και είναι δικαίωμά τους στο κάτω-κάτω, να ταυτίζεται η ζωή τους από τον Χριστό! 
  Στους πρώτους διωγμούς οι Χριστιανοί διώκονταν γιατί δεν απέδιδαν τιμές στον αυτοκράτορα ως Θεό! Αρνιόντουσαν να θυμιάσουν τα αγάλματα των αυτοκρατόρων….(μόνο αυτό τους ζητούσαν) ! Αν όντως έχει το σφράγισμα του διαβόλου (είναι ακόμα υπό έρευνα) αντιλαμβάνεσαι ότι είναι ασυμβίβαστο με τον Χριστιανό που αποτάχθηκε τον διάβολο και συντάχθηκε τον Χριστό κατά την βάπτισή του! Βέβαια εδώ το σφράγισμα στην αποκάλυψη μιλάει για το μέτωπο και το χέρι και όχι σε κάρτα….αλλά αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτά είναι και πονηροί….στο φέρνουν σιγά σιγά για να μην γίνονται όλα απότομα κτλ! Όπως όμως το κακό το κόβεις από την αρχή και στη ρίζα έτσι και εδώ ξεκινάς  από την αρχή….και αντιδράς πριν είναι αργά!
Αυτά που είπες για βατοπέδια και τον Κύριο κτλ δεν τα σχολιάζω επί της ουσίας  γιατί ακριβώς αυτό κάνουν τα ΜΜΕ δημιουργούν (μεγεθύνουν)  σκάνδαλα για να εκπέσει  στα μάτια των πιστών η Εκκλησία για να υπάρχουν άνθρωποι σαν και εσένα να την κατηγορούν και να απομακρύνονται και για να περνούν αυτά που θέλουν!  Ο έλληνας έχει 2 πόδια, το ένα το έθνος το άλλο η  πίστη και η Εκκλησία, όταν το βγάζεις το ένα (σταδιακά και μεθοδευμένα) τότε  ο έλληνας χάνει τον προσανατολισμό του και γίνεται έρμαιο στα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων….! Όποιος είναι υποψιασμένος το βλέπει αυτό χρόνο με το χρόνο, γι αυτό μη κοιτάς την επιφάνεια και κοίτα την ουσία! Τα σκάνδαλα υπάρχουν και θα υπάρχουν στην Εκκλησία, όσο υπάρχει ανθρώπινο στοιχείο μη αναγεννημένο σε αυτήν! Όμως και αυτό είναι το κριτήριο για την αλήθεια της! Γιατί αν ήταν απλά ένα ανθρώπινο καθίδρυμα, θα είχε διαλυθεί τώρα….! Κάποιος άλλος όμως την ίδρυσε και έχει τα πηδάλιό της και σε αυτόν ελπίζουμε….!
Κλείνοντας να σου πω ότι δεν είσαι τόσο ενημερωμένος! Καθώς το θέμα της κάρτας δεν είναι μόνο ελληνικό και ούτε μόνο υπάρχει αντίδραση από τους θρησκόληπτους! Το εφάρμοσαν στην Αγγλία, το πήραν 5000 και τις επέστρεψαν πίσω! Αποτέλεσμα να σταματήσουν! Γερμανία κτλ υπάρχουν ήδη αντιδράσεις! Γενικά υπάρχει η κάρτα σε χώρες όπου υπάρχει το Δ.Ν.Τ. τυχαίο; Δεν νομίζω! Αυτό πρέπει να σε προβληματίζει γιατί οι άνθρωποι δεν στενεύουν μόνο την τσέπη μας…! Έχουν και άλλες σκοπιμότητες!
Ελπίζω να δεις το θέμα και από την δική μου οπτική γωνία! Μη κτυπάς την Εκκλησία! Άλλωστε επίσημα δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα, άρα και μόνο από αυτό δείχνει ότι κάνεις  κριτική χωρίς λόγο!
Να είσαι καλά αδελφέ! Ο Θεός (και ας τον αρνιέσαι) μαζί μας!
π. Αντώνιος Χρήστου
Εφημέριος Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας
www.axrhstou,blogspot.com                axrhstou@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή