Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Με προσκυνηματική εκδρομή, ολοκληρώθηκαν οι Κατηχητικές Συνάξεις του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας.



Το Σάββατο 14 Μαΐου 2011, ολοκληρώθηκαν οι Κατηχητικές Συνάξεις του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, σύμφωνα με εντολή της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας. Η Εορτή-Λήξης συνδυάστηκε με προσκυνηματική Εκδρομή στην Ιερά Μονή Πεντέλης.
Μετά την Θεία Λειτουργία του Σαββάτου, αναχωρήσαμε με πούλμαν για το Μοναστήρι. Προσκυνήσαμε το Καθολικό του, περπατήσαμε στο προαύλιό του αντικρίζοντας τα Κελιά των Πατέρων. Φωτογραφηθήκαμε στο Συνεδριακό Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος (δυστυχώς ήταν κλειστό για να μπούμε μέσα) και ξεναγηθήκαμε στο Κρυφό Σχολειό που για κάποιους δεν υπάρχει….!
Ύστερα, παίξαμε έξω από το Μοναστήρι διάφορα ομαδικά παιχνίδια και απολαύσαμε το φαγητό που είχαμε φέρει από το σπίτι, μέσα στη φύση και την ησυχία.
Στη συνέχεια ο Υπεύθυνος Ιερεύς Νεότητας π. Αντώνιος Χρήστου, έκανε μια περίληψη και ανασκόπηση όλης της Κατηχητικής Χρονιάς. Ευχαρίστησε τα παιδιά που επέλεξαν να είναι κοντά στον Χριστό και την Εκκλησία και συμμετείχαν συνειδητά στις κατηχητικές Συνάξεις της Ενορίας μας για άλλη μια φορά. Τόνισε ότι η Εκκλησία και το Κατηχητικό ειδικότερα δεν τελειώνει το καλοκαίρι, απλά τώρα το καλοκαίρι είναι η πρακτική εφαρμογή όλων όσων διδαχτήκαμε και μάθαμε όλη τη Χρονιά. Η Καμπάνα της Ενορίας θα συνεχίζει να κτυπάει το καλοκαίρι και παρακάλεσε τα παιδιά όπου και να πάνε το καλοκαίρι να μη ξεχνάνε την προσευχή και την μυστηριακή ζωή. Ύστερα παρέδωσε τα αναμνηστικά δώρα για φέτος , το βιβλίο του κ. Ανδρέα & Αγγελικής Καρίβαλη, «Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» που περιέχει τις 12 Δεσποτικές Εικόνες από τις αντίστοιχε Εορτές του Κυρίου μας, διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ερωτήσεις και  ζωγραφιές για να δραστηριοποιηθούν δημιουργικά τα παιδιά. 
Μόλις τελείωσε ο π. Αντώνιος, έδωσε το λόγο στα ίδια παιδιά να πουν τι τους άρεσε ιδιαίτερα από αυτά που ζήσαμε στις Κατηχητικές Συνάξεις και τι όχι για να το βελτιώσουμε του χρόνου. Τα παιδιά τοποθετήθηκαν αυθόρμητα και με ευθύτητα.
Μόλις ήλθε το λεωφορείο επιβιβαστήκαμε και νωρίς το απόγευμα επιστέψαμε στον Ιερό Ναό ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το Σεπτέμβρη!
 
         Εκ του Νεανικού Τομέα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή