Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Με σαφήνεια και ουσία το Αντιαιρετικό Σεμινάριο του μηνός Ιανουαρίου της Ι.Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β.



Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Αντιαιρετικό Σεμινάριο της  Ι. Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β., για την νέα χρονιά, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας.

  Ομιλητής ήταν ο Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Σερβιών και Κοζάνης π. Αυγουστίνος Μύρου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα : «Το γεγονός της Πεντηκοστής, και η παρερμηνεία του από τα κινήματα των Πεντηκοστιανών». Ο π. Αυγουστίνος με απλότητα, σαφήνεια και χωρίς να αφήσει περιθώρια παρερμηνείας, ξεσκέπασε όλες τις λανθασμένες προϋποθέσεις προσεγγίσεως της Ερμηνείας των Πεντηκοστιανών, δίνοντας ταυτόχρονα την αυθεντική Ορθόδοξη και σωστή θέση για το γεγονός της Πεντηκοστής και γενικότερα πάνω στα θεολογικά πράγματα.

   Επισήμανε, ο Ομιλητής με κατηγορηματικό τρόπο, ότι οι Πεντηκοστιανοί, δεν έχουν συνέχεια παραδόσεως, αλλά είναι μεταλλάξεις της δυτικής προτεσταντικής κινήσεως και δεν έχουν καμία σχέση με τους Αποστόλους που επικαλούνται. Οι Πεντηκοστιανοί, τονίζουν μόνο τις περικοπές που τους συμφέρουν, αφήνοντας άλλα χωρία της Αγίας Γραφής που ανατρέπουν όσα υποστηρίζουν. Απολυτοποιούν την Αγία Γραφή ταυτίζοντάς της με την Αποκάλυψη Του Θεού, που όμως είναι μέρος καταγεγραμμένο για την Ορθόδοξη παράδοση και όχι η μόνη. Διευκρίνισε το θέμα της Θεοπνευστίας και πόσο παραφράζεται στους Πεντηκοστιανούς και συμπέρανε ότι αφού στερούνται της αυθεντικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, γι αυτό στερούνται και των αυθεντικών κριτηρίων ερμηνείας της και επόμενο είναι να παρεκκλίνουν από την αλήθεια. ΄

  Στο τέλος μετά τις ερωτήσεις του κόσμου και της απαντήσεις του π. Αυγουστίνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλος, ευχαρίστησε τον ομιλητή για την τόσο άρτια θεολογικά ομιλία του και για τις τόσο σπουδαίες διευκρινήσεις, που είναι εφόδιο για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό που θέλει να γνωρίζει την αλήθεια και να αποφεύγει το ψέμα και την αίρεση.


     π. Αντώνιος Χρήστου

Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή