Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι φετινές Συνάξεις του Αντιαιρετικού Σεμιναρίου, της Ι.Μ. Γλυφάδας, Ε.Β.Β. και Β. για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος.



Την Δευτέρα 18-6-2012 και ώρα 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, πραγματοποιήθηκε η τελευταία Σύναξη του Αντιαιρετικού Σεμιναρίου για το εκκλησιαστικό έτος 2011-2012 της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. που λειτουργεί για 9η συνεχόμενη χρονιά.  Ομιλητής ήταν ο Υπεύθυνος του Αντιαιρετικού Σεμιναρίου και Προϊστάμενος του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας,  Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος, ο οποίος ανέπτύξε το θέμα : «Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των αιρέσεων και των παραθρησκειών κατά το τελευταίο έτος στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

     Ο π. Κωνσταντίνος αναφέρθηκε και παρουσίασε μέσα από τα επίσημα διαφημιστικά τους φυλλάδια αιρετικές κακοδοξίες διαφόρων ομάδων και οργανισμών οι οποίες υπάρχουν και δρουν στην Ιερά Μητρόπολή μας και γενικότερα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έδωσε λέξεις κλειδιά και τα ερμήνευσε τα οποία πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα οι ορθόδοξοι Χριστιανοί όταν τις συναντούν και πρέπει να τους υποψιάζουν. Διάφορες «Εναλλακτικές Θεραπείες και μέθοδοι», «Φιλοσοφίες» Πολεμικών τεχνών, Μασονικά κινήματα και υπόγειες οργανώσεις, «Οικολογικά» προγράμματα ακόμα και τυπωμένα σε προεκλογικές προγραμματικές  θέσεις υποψηφίων κομμάτων, αλλά και εκκλησιαστικών φυλλαδίων και κληρικών με αποκλίνουσες αιρετικές απόψεις. Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας ο. π. Κωνσταντίνος  έδειξε και σχετικό εποπτικό υλικό από τις αιρετικές απόψεις του γνωστού  συγγραφέως Λιακόπουλου. Στη συνέχεια έδειξε ένα προτεσταντικό βίντεο σχετικά με την κρίση Του Θεού μετά τον θάνατο προς αποφυγή και έκλεισε την ομιλία του με την συνέντευξη γνωστού Παγκοσμίως πρώην Μασόνου που ξεσκέπαζε την Μασονία και πως συνδέεται με τον Καθολικισμό και την παγκόσμια τάξη πραγμάτων που μεθοδεύεται. Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και απαντήσεις από τον ομιλητή.

           Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Κωνσταντίνο όχι μόνο για την σημερινή ομιλία του, αλλά και γενικότερα για όλη του την προσφορά με την επιλογή των ομιλητών καθώς και για την οργάνωση γενικότερα αυτού του Σεμιναρίου που λειτουργεί για 9η συνεχόμενη χρονιά. Ευχαρίστησε επίσης τον π. Κωνσταντίνο Μαλτέζο καθώς και τις εθελόντριες κυρίες για την φιλοξενία τους και φέτος αυτού  του Αντιαιρετικού Σεμιναρίου. Ευχαρίστησε επίσης όλα τα παιδιά που χθες με αυτοθυσία διακόνησαν την 9η Γιορτή του παιδιού. Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ναι μεν διακόπτουμε για το Καλοκαίρι, αλλά δεν σημαίνει ότι σταματάει η εγρήγορσή μας για τον πνευματικό αγώνα και για την προσοχή μας για τις αιρέσεις που πληθαίνουν συνεχώς και αυξάνονται.

          Να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο, με την βοήθεια και την χάρη Του Θεού, θα ξεκινήσει και πάλι για τη νέα εκκλησιαστική χρονιά το Αντιαιρετικό Σεμινάριο.



                                            Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή