Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ. Ε. Β. Β. και Β.



  Η Εορτή του Αγίου Πνεύματος, γιορτάζεται κάθε χρόνο δεόντως και λαμπρώς στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. καθώς εορτάζουν : α) Το Καθολικό της Ιεράς Μονής της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας, β) Η Ενορία της Αγίας Τριάδος Γλυφάδας και γ) Η Ενορία της Αγίας Τριάδος Ελληνικού.

  Σε όλους τους παραπάνω Ιερούς Ναούς τελέσθηκε πανηγυρικά ο Εσπερινός το βράδυ της Παραμονής της Εορτής, στις 7.30 μ.μ, ανήμερα της Εορτής ο Όρθρος και  η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα της ίδιας ημέρας,  ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση στην Αγία Τριάδα.  Στο Μοναστήρι τελέσθηκε και η Ιερά Αγρυπνία.

  Φέτος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, δεν συμμετείχε τους εορτασμούς καθώς από την Κυριακή βρίσκεται στη Ρουμανία για Συνοδικό καθήκον και εκπροσωπήθηκε στις δύο Ενορίες της Μητροπόλεως, από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο Ψωΐνο, ὀπου την Παραμονή βρέθηκε στην Ενορία της Αγίας Τριάδος Ελληνικού και ανήμερα το πρωί, στην Ενορία της Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, όπου ήταν και ομιλητής, στο δε Μοναστήρι από τον Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη π. Κλαύδιο Καλαρά.

   Ο π. Αλέξιος σε γενικές γραμμές, τόνισε και στις δύο ομιλίες του, ότι το Άγιο Πνεύμα δεν είναι αφηρημένο και απλά η δύναμη Του Θεού, αλλά πρόσωπο και τέλειος Θεός, όπως και τα άλλα δύο πρόσωπα της Αγίας Τριάδος. Η τριαδικότητα Του Θεού, είναι βασικό θέμα στη ζωή του πιστού κα τον αφορά άμεσα για το πως πρέπει να ζει στο κόσμο σε τρεις διαστάσεις αναφοράς, έναντι Του Θεού, του συνανθρώπου και του εαυτού μας. Τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος είναι εμφανή και απαραίτητα για την σωτηρία του πιστού και συγκροτούν όλη την Εκκλησία και τα μέλη της. Ακόμα και τα κριτήρια για το πώς ψηφίζουμε, πως συμπεριφερόμαστε στο Ναό, και άλλα καθημερινά πράγματα, παίζουν ρόλο το πόσο έχουμε Άγιο Πνεύμα στη ζωή μας ή όχι.  

  Στο τέλος ο π. Αλέξιος μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και ευχήθηκε εκ μέρος του έτη πολλά και ευλογημένα τόσο προς τους Εφημερίους των πανηγυριζόντων Ιερών Ναών και σε όλους τους πιστούς.

                Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή