Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η Εορτή του Τιμίου Προδρόμου στην Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.



   Η Εορτή του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου τον Αύγουστο, εορτάζεται με κάθε λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. καθώς πανηγυρίζει ιδιαιτέρως ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Βούλας στη πλατεία της Βούλας.

 Την Τρίτη 28 Αυγούστου, Παραμονή της Εορτής, τελέσθηκε ο Πανηγυρικώς Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου και τη συμμετοχή επίσης πολλών Ιερέων καθώς και πλήθος κόσμου ενοριτών αλλά και προσκυνητών.

   Τον Θείον Λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Γλυφάδας Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φειδόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στον Τίμιο Πρόδρομο, μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι αν η δράση του ήταν στην εποχή μας, θα τον είχαν όπως και στην εποχή του στο περιθώριο, γιατί θα τον θεωρούσαν φανατικό ή ζηλωτή ή απόλυτο και ο έλεγχος προς στον Ηρώδη...σήμερα θα θεωρούταν ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και ο έλεγχος του Βαπτιστού αυθαίρετος και καταχρηστικός. 

   Στην Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π Γεώργιο για όσα ωραία μας είπε και υπογράμμισε και αυτός με τη σειρά του, ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος μαρτύρησε για την αλήθεια.  Η αλήθεια για την Εκκλησία ταυτίζεται με τον ίδιο τον Χριστό. Σήμερα αναρωτήθηκε λέμε την αλήθεια και αγωνιζόμαστε στη ζωή μας γι αυτήν; Ιδιαίτερα οι άρχοντες που κρατούν δημόσιες θέσεις λένε την αλήθεια στο λαό; Μήπως άλλα λένε πριν τις εκλογές και άλλα μετά και πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο κόσμος στις στοιχειώδεις ανάγκες του;  Όλα αυτά πρέπει να μας προβληματίσουν ακούγοντας τον Άγιο Ιώαννη που έλεγε να μετανοούμε γιατί πλησιάζει η Βασιλεία των Ουρανών.

     Μετά το Δι’ ευχών μοίρασε τον ευλογημένο Άρτο μαζί με ένα εικονάκι του Τιμίου Προδρόμου και ένα ψυχοφέλιμο βιβλίο προς όλους.

    Ανήμερα της Εορτής, Τετάρτη 29 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος ιερούργησε στον ίδιο Ιερό Ναό. Τον Θείον Λόγο την ώρα του Κοινωνικού, κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας και Προϊστάμενος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου Γλυφάδας Αρχιμανδρίτης π. Κλαύδιος Καλαράς.

   Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας τον ομιλητή , ευχήθηκε σε όλους και όλες Χρόνια πολλά και ευλογημένα.

                            Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή