Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Μια οφειλομένη απάντηση...



Την ώρα που η χώρα μας περνάει ότι περνάει αυτές τις κρίσιμες ώρες, τις τελευταίες μέρες, δυστυχώς κάποιοι στην Εκκλησία μας, δυστυχώς δεν παίρνουν τα νοήματα...! Σαν τα "κοράκια" (κατά τον Μακαριστό Σεραφείμ) , στον ευαίσθητο χώρο της υγείας κάποιου, ακόμη και αν είναι δημόσιο πρόσωπο (γι αυτό υπάρχει άλλωστε  και το ιατρικό απόρρητο) προσπαθούν να δημιουργήσουν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν...!!!  Τους το υποδεικνύεις  και αντί να αναλογιστούν όλο το παραπάνω, περνάνε και στην αντεπίθεση και ρίχνουν και "δηλητήριο". Σήμερα λοιπόν έλαβα σαφέστατα δύο επιθέσεις: α) Το ένα από κάποιον χρήστη Νικόλαο και από ότι φαίνεται συνομήλικο στο προσωπικό μου Ιστολόγιο με το παρακάτω μήνυμα :
προς Εμένα
ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΤΕ ΠΑΤΕΡ?? ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΤΕ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΨΕΥΤΕΣ? ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΜΦΑΙΑ? ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Με εκτίμηση,
nikolaos | nik78@yahoo.gr
και β) Η δεύτερη  από την Εκκλησιαστική Δημοσιογραφική πύλη Romfea.gr, σε αυτά που έχω ο ίδιος κάνει bold και υπογραμμίσει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Romfea.gr στα τόσα χρόνια λειτουργίας της έχει αποδείξει πως υπηρετεί πιστά την εκκλησιαστική ενημέρωση και γράφει την αλήθεια είτε αυτό ενοχλεί είτε όχι.
Παπαγαλάκια του παλαιού ημερολογίου με υπολειτουργούντα site, ιερείς - μπλόγκερ με κύριο χαρακτηριστικό τους τη ματαιοδοξία και διάφοροι αιτωλοακαρνάνιοι βαστάζοι που για τους δικούς τους (ευρω)λόγους μας κατηγόρησαν αυτές τις ημέρες για υπερβολές και πως δεν υπήρχε κανένα θέμα με την υγεία του Σεβασμιωτάτου, κάνοντας λόγω για προγραμματισμένες εξετάσεις και αδιαθεσία, καιρός να σιωπήσουν ή έστω ας υπηρετήσουν την ενημέρωση του κοινού και όχι την προπαγάνδα των ΜΜΕ που είναι επίκαιρη.

Πριν απαντήσω στα παραπάνω λοιπόν, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας τον γνώρισα ως Διευθυντή Οικοτροφείου στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών την τριετία 1996-1999 στην οποία φοίτησα. Το 1999 εκλέχτηκε Ηγούμενος στη Μονή Πετράκη. Το ίδιο έτος εγώ τελείωσα την Ανωτέρα και ετοιμαζόμουν να δώσω εξετάσεις Κατατακτήριες για την Θεολογική Σχολή. Ως Ηγούμενος ο Σεβασμιώτατος δεν είχε πολλούς δοκίμους και οι πατέρες της Μονής είχαν οι περισσότεροι υποχρεώσεις με τις Ενορίες. Έτσι μου ζήτησε να έρθω να τον βοηθήσω στο Μοναστήρι όπως και έγινε! Στις 25 Ιανουαρίου του 2001 κοιμήθηκε ο πατέρας μου. Ο Γέροντας ήρθε στη κηδεία του, την οποία και τέλεσε μαζί με άλλους Κληρικούς. Το βράδυ στο σπίτι μου, πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, είπε στη Μητέρα μου: "Από σήμερα φρόντισε τα άλλα σου παιδιά, από σήμερα τον Αντώνη τον αναλαμβάνω εγώ..."! Τον επόμενο χρόνο εκλέχτηκε , χειροτονήθηκε και ενθρονίστηκε Μητροπολίτης Γλυφάδας και τον ακολούθησα μέχρι και σήμερα. Στην αρχή με κατέστησε λαϊκό Γραμματέα στο Γραφείο Νεότητος, στην συνέχεια με χειροτόνησε το 2006 Διάκονο και το 2008 Ιερέα.  Μου έδωσε και άλλα διακονήματα, όπως το στήσιμο της Ηλεκτρονικής σελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως, στη συνέχεια το Γραφείο Τύπου και τη σύνταξη των Δελτίων Τύπου κτλ.
   Δεν έχω σπουδάσει υπολογιστές, αλλά από ηλικίας 15 χρονών είχα δικό μου υπολογιστή, παρουσία σε chat από το 1997 mirc32 με δικό μου κανάλι #8eologia και συνδιαχειριστής στο # Orthodoxia, πριν υπάρξουν όλα αυτά τα Eκκλησιαστικά sites! Aπό το 2007 μέχρι σήμερα έχω δικό μου Ιστολόγιο που λειτουργεί με μόνο εμένα ως συγγραφέα και διαχειρηστή!. Το ίδιο έτος υπήρξα δημιουργός και διαχειριστής της σελίδας του Ναού που διακονούσα της Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας (δεν λειτουργεί η σελίδα πλέον) κ.α. Όλα αυτά από χόμπι , πάντοτε αφουγκραζόμενος το κλίμα της εποχής ότι ζούμε στην εποχή των ηλεκτρονικών μέσων, της εικόνας και του διαδικτύου. Έχοντας συνείδηση ότι απλά πληροφορούμε με την ελπίδα να κινητοποιήσουμε και άλλους στο εκκλησιαστικό γεγονός. Γνωρίζουμε ότι η Εκκλησία σώζει γι αυτό που είναι και όχι γι'  αυτό που κάνει!  Η Εκκλησία πορεύεται και χρησιμοποιεί τα μέσα της εποχής, δεν χρησιμοποιείται όμως από αυτά, ούτε έχει ανάγκη από κανέναν "σωτήρα" να προβάλει το έργο της! Ας έρθουμε λοιπόν σιγά-σιγά στο δια ταύτα :
  Με τον κ. Πολυγένη ιδιοκτήτη του Romfea.gr δεν έχουμε γνωριστεί ποτέ από κοντά. Τον έχω δει δύο τρεις φορές σε κάποιες εκδηλώσεις, χωρίς να έχουμε μιλήσει προσωπικά. Υπήρξαμε για κάποιο διάστημα "ηλεκτρονικοί φίλοι" στο facebook και ο ίδιος χωρίς να μου πει το λόγο κάποια στιγμή με διέγραψε. Δικαίωμάτα του αυτός ξέρει το γιατί. Την αχαριστία όμως δεν την θέλει ούτε ο διάβολος. Ιδιαίτερα στις αρχές που ξεκίνησε η Πύλη Romfea.gr κατά κόρον χρησιμοποιούσε δικά μας δελτία. Τα οποία είχα επιμεληθεί ο ίδιος και συνοδεύονταν με δικές μου φωτογραφίες. Αντί λοιπόν να δημοσιεύει όπως όφειλε και κάνουν συνήθως όλοι στο Ρεπορτάζ εκ της Ιεράς Μητροπόλεως, έλεγε (τις περισσότερες φορές όχι πάντα για να είμαστε και δίκαιοι) Ρεπορτάζ Romfea.gr στο Συντάκτη του άρθρου και τις φωτογραφίες της Μητροπόλεως βάζοντας το σήμα του Πρακτορείου του, ότι είναι δικές του! Ποτέ δεν διαμαρτυρηθήκαμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό δεν είναι αντι-δημοσιογραφικό. Εμείς στέλναμε τα ίδια σε όλους! Κάποιοι όμως θέλουν αποκλειστικότητες, επειδή δεν τις είχαν όμως...έπαψαν να μας βάζουν...δεν πειράζει ο Θεός να μας βάλει στο παράδεισο...αυτός είναι ο σκοπός μας! Συνοψίζοντας τα παραπάνω αν κάποιος οφείλει σε κάποιον, σίγουρα δεν είμαστε εμείς..!
 Πάμε τώρα στα της υγείας του Σεβασμιωτάτου. Όλοι εδώ των Γραφείων της Μητροπόλεως, ξέραμε ότι ο Σεβασμιώτατος φεύγει στο Άγιο Όρος για την γιορτή του (όπως κάνει τα τελευταία χρόνια) και ότι θα έμενε περισσότερο στο Άγιο Όρος μέχρι τις 20 Ιουλίου γιατί ήταν προσκεκλημένος σε κάποια πανήγυρη (της Καρακάλου) . Ξαφνικά προχθές 9/7/2015 διαβάζω το δημοσίευμα της Ρομφέα που μιλούσε  " Έγκυρες πηγές επισημαίνουν ότι ο Σεβασμιώτατος νοσηλεύεται σε μονάδα υψηλής φροντίδας, μετά από εκτεταμένο έφραγμα που υπέστη. " Στεναχωρήθηκα φυσικά τόσο για την είδηση, όσο για το γεγονός ότι το μαθαίνω από τον τύπο και όχι από κάποιον από την Μητρόπολη! Περίμενα να πάει 5.00 (γιατί το διάβασα 4 το μεσημέρι) και αμέσως κάλεσα τον π. Ανδρέα Λ. τον έναν από τους δύο κληρικούς που τον συνόδευαν στο Άγιο Όρος.  Ο π. Ανδρέας που επιβεβαίωσε ότι όντως είναι στο Ωνάσειο, αλλά καμία σχέση με το δημοσίευμα, ήταν προγραμματισμένες οι εξετάσεις απλά κάτι του βρήκαν για να τον ρυθμίσουν του Σεβασμιωτάτου και ότι την Δευτέρα θα βγεί αμέσως! Τα ίδια περίπου μου είπε και ο π. Κωνσταντίνος Β. ο Γενικός μας Αρχιερατικός ένα τέταρτο αργότερα. Ανακουφισμένος λοιπόν το βράδυ στο προσωπικό μου Ιστολόγιο κάνω την εξής δημοσίευση http://www.axrhstou.blogspot.gr/2015/07/blog-post_9.html  (γιατί εν το μεταξύ μου είχαν σπάσει το τηλέφωνο διάφοροι λαϊκοί και κληρικοί που μου ζητούσαν πληροφορίες) : Σήμερα μάθαμε ότι ο Σεβασμιώτατος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο και σφίχτηκε αρχικά η καρδιά μας! Μέσα στα τόσα δεινά στη χώρα μας, το τελευταίο διάστημα και αγωνία για την Κυριακή, το τελευταίο που θα θέλαμε να συμβεί και να προστεθεί είναι και αυτό...με την περιπέτεια της υγείας του Γέροντά μας! Ευτυχώς όμως μετά από δύο τηλεφωνήματα,το χαμόγελο επέστρεψε στα χείλη μας! Ο Σεβασμιώτατος βγαίνει τη Δευτέρα και όλα είναι και πάνε καλύτερα! Δεν αληθεύει αυτό που διαβάσαμε για έφραγμα κτλ! Οι εξετάσεις άλλωστε ήταν προγραμματισμένες! Δόξα τω Θεώ!! Την ευχή του να έχουμε και γρήγορα κοντά μας, όχι όμως με το να μην υπολογίζει την υγεία του, αυτό πρέπει να αλλάξει...! Προσέχουμε για να έχουμε!!!Ας προσευχηθούμε όλοι για τον Μητροπολίτη μας κ. Παύλο και τον π. Κωνσταντίνο Στρατηγόπουλο που και αυτός αγωνίζεται για την δική του αποκατάσταση της υγείας του, τόσο καιρό! Η Τοπική μας Εκκλησία τους περιμένει πάλι κοντά της!!! π. Αντώνιος  Χρήστου
Την άλλη μέρα Παρασκευή 10 του μηνός λάβαμε το επίσημο Ιατρικό Ανακοινωθέν και από το Ωνάσειο που έλεγε :
Θέμα: Νοσηλεία Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλου
Νοσηλεύεται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος για καρδιολογικό έλεγχο. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.
Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο
Το οποίο επίσης αναδημοσιεύσαμε http://www.axrhstou.blogspot.gr/2015/07/to.html Με το εξής σχόλιο :  To επίσημο Ιατρικό Ανακοινωθέν του ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ για την υγεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλου, στο οποίο αν και λιτό, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες και υπερβολές που ακούστηκαν και διαδόθηκαν χθες! Παρακαλώ πολύ για την αναδημοσίευσή του. 
Αυτό φαίνεται ότι θύμωσε το κατά τα άλλα πολλές φορές Έγκυρο romfea.gr και έψαχνε την "εκδίκησή του" με αυτό που έγραψε και παρουσιάσαμε παραπάνω! Όμως ο Σεβασμιώτατος δεν έκανε όπως υποστηρίζει το Romfea : Η επέμβαση που περιλάμβανε αγγειοπλαστική και στεντ (μπαλονάκι) εξελίχθηκε καλα και ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται σε ικανοποιητικό στάδιο ανάνηψης. απλά μια στεφανογραφία!! Βρίσκεται στην παρακολούθηση απλά για να μη δέχεται επισκέψεις!  http://www.axrhstou.blogspot.gr/2015/07/blog-post_75.html  Αυτό είναι το επίσημο Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως με σημερινή ημερομηνία! Λέει μεταξύ άλλων :  Σύμφωνα μέ τήν ὑπεύθυνη ἐνημέρωση τῶν θεραπόντων ἰατρῶν, ὁ ἕως σήμερα καρδιολογικός ἔλεγχος, δέν ἀνέδειξε οὐσιαστική μεταβολή, σέ σύγκριση μέ τόν προηγούμενο τακτικό κύκλο ἐξετάσεων.

          Τά ὅσα περί ὑποτιθέμενης ἐπεμβάσεως ἀναρτήθηκαν  στό Διαδίκτυο σήμερα Σάββατο 11 Ἰουλίου, διαψεύδονται  κατηγορηματικά. Ἡ παραπληροφόρηση δέν στοχεύει στήν ἐνημέρωση, ἀλλά μᾶλλον ὑπηρετεῖ ἄλλες σκοπιμότητες.

                                                     Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Άρα ποιος παραπληροφορεί; Ποιον εξυπηρετεί και μάλιστα αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα, εμείς να αναμοχλεύουμε θέματα υγείας σε κάποια Μητρόπολη που ως γνωστόν ορέγονται πολλοί; Σύντομα δημόσια εμφάνιση του Σεβασμιωτάτου θα σας διαψεύσει  εκτός από το επίσημο δελτίο της Μητροπόλεως που βγήκε σήμερα, για να αντικρούσει αυτές τις κακοήθειες! 

   Κλείνοντας όσο αφορά εμένα προσωπικά, ούτε είμαι ούτε ποτέ θέλησα να γίνω δημοσιογράφος! Όμως πρώτα διασταυρώνω μετά μιλάω...! Αυτό είναι βασικό! Επίσης επειδή πλέον αρθογραφούμε σε "ανταγωνιστική" Εφημερίδα (Κιβωτός Ορθοδοξίας) δεν σας δίνει το δικαίωμα να μου κάνετε επίθεση για ματαιοδοξία! Όπως έγραψα και στον τοίχο μου στο facebook  Αντώνιος Χρήστου : Μπορει να εχω ενα σωρο κακα αλλα ψευτης και ματαιοδοξος δεν ειμαι, απο αλλα πασχω εχω μπολικα! Γι αυτο θα τα πουμε συντομα σε ολες τις κατευθυνσεις μολις διασταυρωθει η αληθεια!

Αυτά αγαπητοί μου αδελφοί και μη! Ευτυχώς που από Δευτέρα ξεκινάει η κανονική μου άδεια να ξεκουραστώ από όλους και όλα! Απλά λυπάμαι....λυπάμαι ....λυπάμαι...!

                  π. Αντώνιος Χρήστου

                                  


1 σχόλιο:

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ είπε...

Π.Αντώνιε χαλαρώστε, ένα κακομαθημένο παιδί είναι ο εν λόγω bloger που πιστεύει ότι μπορεί να επιρεάσει τα εκκλησιαστικά ζητήματα μέσω των αναρτήσεων του.
Κάτι ανάλογο είχαμε βιώσει οι παλιότεροι με τις παραεκκλησιαστικές οργανώσεις μέσω των ''κύκλων'' λαϊκών και κληρικών.
Σήμερα τον ρόλο του κύκλου,υποκαθιστά η ανάρτηση και οι σχολιασμοί της.
Υπομονή και καλό καλοκαίρι.

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή