Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

H Kυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως με χειροτονία Ιεροδιακόνου, στην Ι. Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β.


Την μνήμη του Αγίου Εθνοϊερομάτυρος Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης, τίμησε για ακόμη μία φορά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, κατά τη σημερινή χειροτονία που τέλεσε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας. 


Ο νέος Διάκονος της Μητροπόλεώς μας π. Χρυσόστομος Μακρής, πτυχιούχος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς και φοιτητής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά την μοναχική κουρά του που έγινε το προηγούμενο Σάββατο στην  Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας, έλαβε το όνομα «Χρυσόστομος» προς τιμήν του Μάρτυρα Αγίου της Μικρασιαστικής Καταστροφής.



Στη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης μας σήμερα το πρωί, αφού αναφέρθηκε στον Σταυρό του Κυρίου μας και στη ζωοποιό δύναμή Του, απευθύνθηκε προς τον νέο κληρικό και του συνέστησε στην δύσκολη αποστολή του μέσα στη πολύπαθη κοινωνία μας, να αντλεί υπομονή, καρτερία, σύνεση και θυσιαστική διάθεση, από τον Τίμιο Σταυρό.



Εκτενής ήταν η αναφορά του Σεβασμιωτάτου στη ζωή του Αγίου Χρυσοστόμου, ως υπόδειγμα ολοκληρωτικής αφοσίωσης στον Εσταυρωμένο Σωτήρα μας, τον Ιησού Χριστό.  Ιδιαίτερα τόνισε την άρνηση του Μητροπολίτου Σμύρνης να εγκαταλείψει τους χριστιανούς της πόλης του κατά τις τραγικές ώρες της Μικρασιαστικής καταστροφής, στάση που αποτελεί ύψιστο παράδειγμα σταυρικής θυσίας ενός αληθινού ποιμένα. Συγκινητική επίσης ήταν η αναφορά του Μητροπολίτου μας, σε επιστολή του Σμύρνης Χρυσοστόμου που έγραψε προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο, πέντε μόλις ημέρες πριν από τον μαρτυρικό του θάνατο.



Από τη σημερινή θεία λειτουργία δύο στοιχεία σημειώνονται ιδιαίτερα: Πρώτον, ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παύλος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία ενδεδυμένος τον Αρχιερατικό Σάκο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και ευλόγησε κλήρο και λαό με το μικρό Ευαγγέλιο της Αναστάσεως του ίδιου Αγίου, ιερά θρησκευτικά και εθνικά κειμήλια, τα οποία αμφότερα θησαυρίζονται στο Κειμηλιαρχείο τής Μητροπόλεώς μας. 

Δεύτερον, ότι ο νέος Διάκονος, έλαβε -εξ όσων γνωρίζουμε- για πρώτη φορά το όνομα του Εθνοϊερομάρτυρος Μητροπολίτου της Σμύρνης και θα εορτάζει τα ονομαστήριά του κάθε Σεπτέμβριο την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά και γεραίρει τον Άγιο.




Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι στη Μητρόπολή μας, ο εκ Σμύρνης καταγόμενος Μητροπολίτης μας, προς τιμήν του Αγίου Χρυσοστόμου έχει καθιερώσει Παρεκκλήσιο στον Ναό του Αγίου Νικολάου Γλυφάδας, έχει επιμεληθεί  τον μαρμάρινο Ανδριάντα του στο Ναό της Αγίας Τριάδος Γλυφάδας και κατ΄ έτος τιμά τη μνήμη του Εθνοϊερομάρτυρος με πανηγυρική Θεία Λειτουργία.  


                      Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή