Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΙΕΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΤΑΒΕΛΟ ΣΤΟ ΚΙΒΕΡΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης για τον μακαριστό Εφημέριο της Ενορίας Κιβερίου Ιερέα Γεώργιο Νταβέλο, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως δέκα ετών από την εκδημία του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ανακαινισμένη αίθουσα που ευρίσκεται κάτωθεν του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου. Προηγήθηκαν εγκαίνια της αιθούσης και η ονοματοδοσία αυτής με το όνομα του μακαριστού Ιερέα. Στην τιμητική εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ,ο οποίος χοροστάτησε και στην παράκληση της Παναγίας, ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος, ο βουλευτής Αργολίδος Γ. Ανδριανός, ο δήμαρχος Αργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άργους Κ.Μπέγκος ,ο αντιδήμαρχος Δ.Κρίγγος, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου, ο πρώην νομάρχης Αργολίδος Β.Σωτηρόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος Ε.Παναγιωτοπούλου, ο πρόεδρος της κοινότητας Κιβερίου Λυμπέρης,η οικογένεια του μακαριστού Ιερέα και πάρα πολλοί Ιερείς από την Μητρόπολη Αργολίδος.

Ο μακαριστός π. Γεώργιος Νταβέλος διετέλεσε Εφημέριος της ενορίας Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου από 9 Ιουνίου 1985- 10 Αυγούστου 2006. Τόπος καταγωγής του το Κιβέρι. Βρέθηκε στην μακρινή Αυστραλία και εκεί χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Ιεζεκιήλ. Νυμφεύθηκε με την Μαρία Τσιώρου, επίσης από το Κιβέρι και απέκτησαν τρία παιδιά, την Ελένη, τον Θεόδωρο και τον Αθανάσιο. Ερχόμενος στην Ελλάδα διετέλεσε για 13 χρόνια Εφημέριος στην Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Αργολικού.

Μετά την παραίτηση το 1985 του Εφημερίου Κιβερίου για πενήντα ολόκληρα χρόνια π. Αθανασίου Μπούζιου (+1995) ήλθε στο Κιβέρι όπου και εφημέρευσε μέχρι την ημέρα της κοιμήσεώς του. Μετέφερε το Κοιμητήριο του χωριού σε άλλο χώρο, έκτισε τον Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Θεοδώρων και ανήγειρε εκ θεμελίων τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κιβερίου τον οποίο και αποπεράτωσε. Εκοιμήθη την 10ην Αυγούστου του 2006 σε ηλικία 64 ετών.


Το Πορτρέτο του μακαριστού Εφημέριου της Ενορίας Κιβερίου Ιερέα Γεώργιο Νταβέλο έφτιαξε η Ευγενία Δριτσα Καλογερακη σε μουσαμα 70 x 60 εκατοστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή