Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Νέος Μοναχός, στην μοναδική Ιερά Μονή της Ι. Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.


Στην Ιερά ανδρώα Μονή της Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου, που βρίσκεται στην περιοχή Τερψιθέα της Γλυφάδας και αποτελεί τόπος κατοικίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, ανήμερα της εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, τελέστηκε η Πανηγυρική θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησαν αρκετοί πατέρες της Μονής και χοροστάτησε ο Επίσκοπό μας.

Μέσα σ' αυτό το πανηγυρικό και συγκινητικό κλίμα μετά την Θεία Λειτουργία και με τη συμμετοχή εκατοντάδων ευσεβών πιστών ο Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, με ιδιαίτερη συγκίνηση τέλεσε την ρασοευχή του δοκίμου κ. Βασιλείου, νεοεισερχόμενου αλλοδαπού φοιτητού Θεολογίας καταγόμενου από τις αλησμόνητες πατρίδες και μόλις ολοκλήρωσε με άριστα, την εξάμηνη εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Κατά την ακολουθία της ρασοευχής,  κατόπιν κληρώσεως  ο πρώην δόκιμος Βασίλειος, έλαβε το όνομα Νεκτάριος (ο άλλος κλήρος περιείχε το όνομα Παΐσιος).  



 Ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος, δεν παρέλειψε να δώσει πατρικές νουθεσίες στον νέο μοναχό Νεκτάριο και να τον προτρέψει να έχει ζήλο και ταπείνωση, χαρακτηριστικά που είχε και ο Άγιος στον οποίο φέρει το όνομά του και αποτελεί τον προστάτη και τον Έφορο της Ιεράς Μονής στην οποία την μάνδρα ετάχθη και επισήμος ο νέος Μοναχός.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή