Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Διαμαρτυρία για τις "Εμφυλες Ταυτότητες"



Αγαπητοί φίλοι


Η Ένωση Προσώπων -κυρίως εκπαιδευτικών και γιατρών- ΟΔΥΣΣΕΙΑ (Ομάδα Δράσης για την Υγεία, τις Σχέσεις, την υγιή Σεξουαλικότητα, την Εκπαίδευση, τα Ιδανικά και της Αξίες), που ιδρύθηκε πρόσφατα, συνέταξε ένα εμπεριστατωμένο επιστημονικά κείμενο, που καταδεικνύει την αντιεπιστημονικότητα και αντιπαιδαγωγικότητα της ενότητας της Θεματικής Εβδομάδας "Έμφυλες ταυτότητες". Διευκρινίζεται, προς άρση παρεξηγήσεων:


1. Δεν ισχυριζόμαστε ότι ολόκληρη η Θεματική Εβδομάδα είναι επικίνδυνη, αλλά μόνο η συγκεκριμένη ενότητα και όχι π.χ. η οδική συμπεριφορά, που εισήχθη τελευταία.


2. Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν μπορεί κάποιος να διδάξει δημιουργικά τη συγκεκριμένη ενότητα, αλλά ότι το υλικό που προτείνει το Υπουργείο για διδασκαλία από την ιστοσελίδα του ΙΕΠ (π.χ. εδώ) είναι παιδαγωγικά ακατάλληλο, για τους λόγους που αναφέρονται αναλυτικά στην Επιστολή, και ζητάμε την απόσυρσή του.


Θα πρέπει να συγκεντρωθούν υπογραφές άμεσα, καθώς η Θεματική Εβδομάδα έχει ήδη ξεκινήσει σε ορισμένα σχολεία και η επιστολή θα σταλεί σε όλους τους πολιτειακούς και εκπαιδευτικούς φορείς της χώρας και κρίναμε ότι καλύτερα θα ήταν όχι να σταλεί μεμονωμένα από κάποια Ένωση, αλλά να έχει και έναν ορισμένο αριθμό υπογραφών.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνετε ΑΜΕΣΑ, είναι:
- να διαβάσετε το συνημμένο 1 (Ενημερωτικό σημείωμα), 
- να διαβάσετε το συνημμένο 2 (Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας)
- να υπογράψετε το συνημμένο 2, εάν συμφωνείτε.

Η υπογραφή της Επιστολής γίνεται ως εξής:
1. συντάσσετε ένα νέο mail
2. γράφετε στο θέμα π.χ. "υπογραφή" και στο περιεχόμενο το όνομα και την ιδιότητά σας (π.χ. Ιωάννης Ιωάννου, εκπαιδευτικός)
3. το στέλνετε στη διεύθυνση opinions@odysseia-society.gr

Η διεύθυνση αυτή χρησιμοποιείται για τη συλλογή των υπογραφών και εφόσον στέλνετε εκεί mail, σημαίνει ότι έχετε υπογράψει. Προτιμούμε μία υπογραφή ανά διεύθυνση mail. Αν βέβαια κάποιος δεν έχει email, μπορείτε να βάλετε και τα δικά του στοιχεία στο μήνυμά σας. Το συνημμένο 3 είναι προαιρετικό: εξηγεί τι είναι η ΟΔΥΣΣΕΙΑ και πώς μπορεί κανείς να ενημερώνεται και να βοηθά στις δράσεις της. Εάν, αφού υπογράψετε, θέλετε να βοηθήσετε να συγκεντρωθούν κι άλλες υπογραφές, προωθήστε αυτό το email με τα συνημμένα του στους φίλους σας.


Περιμένουμε τις υπογραφές σας, για να υπάρχει μια συντονισμένη διαμαρτυρία για την ενότητα των Εμφύλων Ταυτοτήτων της Θεματικής Εβδομάδας!

Ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή