Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β .



          Την Β΄ Κυριακή των Νηστειών, 4 Μαρτίου 2018, ημέρα μνήμης του Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά, τελέσθηκε ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ελληνικού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παύλου, με την παρουσία των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και πυκνού εκκλησιάσματος.

          Ομιλητής ήταν ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωνος, ο οποίος στην ομιλία του έδωσε πολλά στοιχεία από τον βίο και την Θεολογία του τιμωμένου Αγίου.

          Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, πρώτα έζησε και βίωσε και έπειτα δίδαξε και εδογμάτισε, καθώς από την ηλικία 20 ετών μόνασε στο Άγιο Όρος και αλλού, πριν εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης. Για σχεδόν τρεις δεκαετίες αγωνίστηκε εναντίον των προσωπικών του πολεμίων και των αιρετικών τους διδασκαλιών.


          Γι αυτό το λόγο η Εκκλησία μας, μόλις 9 χρόνια μετά την κοίμησή του, θέσπισε την δεύτερη Κυριακή των Νηστειών, να τιμάται η μνήμη του και η διδασκαλία του, ως συνέχεια της Α΄ Κυριακής της Ορθοδοξίας, όπου εδώ προβάλλεται ιδιαιτέρως η Ορθοπραξία. 
Ολόκληρη η ομιλία του Πρωτοσυγγέλου π. Αλεξίου, βρίσκεται εδώ.

          Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, ευχαρίστησε τον π. Αλέξιο για τα όσα ωφέλιμα ανέπτυξε και προέτρεψε κληρικούς και λαϊκούς να τα κρατήσουμε στη μνήμη μας και να προσπαθήσουμε να τα ζήσουμε και εμείς, στη πορεία μας προς στο Φως της Αναστάσεως.
                                                          

                                                   Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή