Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Εγκαινιάστηκαν οι νέοι χώροι του Ιδρύματος Κ.Α.Α.Π. (Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία-πρώην ΠΙΚΠΑ) Βούλας, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.




Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης    κ. Θεανώ Φωτίου, του Δημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριου Κωνσταντέλλου και άλλων μελών του δημοτικού συμβουλίου όπως ο Πρόεδρος κ. Ψαλίδας, η κ. Κάραγιαν, η κ. Σίνα κ.α,  Εκπροσώπου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την κ. Φωτεινή Ψιλάκη επίτημο Πρόεδρο "ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΙΚΠΑ" και την κ. Κονιδάρη, ενεργεία Πρόεδρο του Συλλόγου "Φίλοι του Πικπα", της  Προέδρου του Ιδρύματος κα Κωνσταντελλιά, Διευθύντρια του ΠΙΚΠΑ Κα Ιωάννα Μαυρογιάννη και το υπόλοιπο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό και πολλών εκπροσώπων φορέων και εθελοντών, εγκαινίασε την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στις 12:00, τα τρία κτίρια, που ανακαινίστηκαν με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας.

Την τελετή του Αγιασμού, τέλεσαν ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου, αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και ο π. Αντώνιος Χρήστου, Εφημέριος του Ιδρύματος.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της κορδέλας και σύντομες ομιλίες και βραβεύσεις. 


Τις εντυπώσεις έκλεψε η Αμαλία, η εκπρόσωπος όλων των παιδιών, η οποία και καταχειροκροτήθηκε. Μετά από τον αγιασμό και των τριών μονάδων και την σύντομη ξενάγηση, ακολούθησε μικρή δεξίωση.

Τα κτίρια εξυπηρετούν τις ανάγκες των παιδιών του ΚΚΠΑ, που λειτουργεί από το 1937 και συμβάλλει ενεργά σε θέματα αναπηρίας.

Τα τρία κτίρια που παραδόθηκαν στο ΚΚΠΠΑ, θα χρησιμοποιηθούν για την στέγαση νέων κοριτσιών, που ζουν στο χώρο πολλά χρόνια και προετοιμάζονται για την αυτονόμησή τους, για ξενώνα βραχείας παραμονής για παιδιά με αναπηρίες που χρειάζονται προσωρινή εξειδικευμένη φιλοξενία και για τη δημιουργία Κέντρου Θεραπειών για παιδιά της κοινότητας.

Οι τρεις πυλώνες που θα καλύψουν τα κτίρια στοχεύουν να αναδείξουν τον νέο διευρυμένο και πρωτοπόρο ρόλο του οργανισμού στα θέματα της αναπηρίας και αποϊδρυματοποίησης.
Το πρώτο σπίτι είναι για έφηβους με αναπηρία και συγκεκριμένα για νέα κορίτσια που ζουν στο χώρο πολλά χρόνια και προετοιμάζονται για την αυτόνομη ή υποστηριζόμενη διαβίωσή τους. Για πρώτη φορά, οι έφηβοι διαχωρίζονται από τα μικρότερα παιδιά ώστε να ζήσουν την ηλικία τους με τους συνομηλίκους τους. Ήταν τα  ίδια τα παιδιά που μας ενέπνευσαν γι αυτή την κίνηση, θεμελιώνοντας την ιδέα της αυτόνομης ή της υποστηριζόμενης διαβίωσής τους. Επιθυμούμε όλα τα παιδιά να βγουν από τα ιδρύματα και να μπορέσουν να ζήσουν μέσα στην κοινότητα, με το κράτος να λειτουργεί υποστηρικτικά σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησής μας, καθώς και όλων των φορέων που είναι σήμερα μαζί μας.

Η δεύτερη στέγη αποτελεί ένα κέντρο όπου παρέχονται θεραπευτικές υπηρεσίες σε άπορα ή ανασφάλιστα ανάπηρα παιδιά που προέρχονται από όλους τους δήμους του νότιου τομέα. Όλα τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν σε θεραπευτικά προγράμματα αντί να προσφεύγουν σε ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα και είναι οι ίδιοι έμπειροι θεραπευτές του Παραρτήματος που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. 
Το τρίτο σπίτι υλοποιεί στην πράξη την ιδέα της αποϊδρυματοποίησης. Κι αυτό γιατί θα λειτουργεί ως ξενώνας βραχείας παραμονής για παιδιά με αναπηρίες, που ζουν με τις οικογένειές τους και για οικογενειακούς λόγους χρειάζονται την προσωρινή εξειδικευμένη φιλοξενία. Για παράδειγμα, οι γονείς θα μπορούν να αφήσουν το παιδί τους για μια εβδομάδα το καλοκαίρι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές με τα άλλα μέλη της οικογένειας παραμένοντας ήσυχοι ότι το παιδί τους συνεχίζει τις θεραπείες του, κάνοντας παράλληλα διακοπές. Επίσης, σε περίπτωση οποιουδήποτε έκτακτου συμβάντος ο γονιός θα μπορεί να εμπιστευθεί το παιδί του στο κέντρο. Πρόκειται για το πρώτο σπίτι- ανάσα για γονείς παιδιών με αναπηρία. Όμοιες στέγες σκοπεύουμε να λειτουργήσουμε τόσο στη δυτική Ελλάδα όσο και αλλού, καθώς αποτελούν μια μεγάλης σημασίας υποστηρικτική δράση της πολιτείας προς την οικογένεια του ανάπηρου παιδιού, στην κατεύθυνση της παραμονής των παιδιών αυτών μέσα στο οικογενειακό πλαίσιο.

      Εκ του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Στυλιανού Κ.Α.Α.Π. Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή