Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, E. B. B. & B.



Την Κυριακή του Πάσχα, 8 Aπριλίου 2018, στις 7.00 μ.μ., στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γλυφάδας, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλου και τη συμμετοχή όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας μας, σε κλίμα πανηγυρικό, αναστάσιμο  και λαμπροφόρο.


Ο Σεβασμιώτατος και όλοι οι Ιερείς της Μητροπόλεως ενδύθηκαν τα άμφιά τους στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού και ακολούθως εν πομπή κατευθύνθηκαν εντός του Ιερού Ναού, όπου περίμεναν εκατοντάδες πιστοί, απ’ όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεως με αναμμένες λαμπάδες, για να συμμετέχουν στον Εσπερινό της Αγάπης.

Το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο της Ακολουθίας, αναγνώσθηκε στις εξής γλώσσες : Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Σερβικά,  Κοπτικά (Αρχαία Αιγυπτιακά), Αλβανικά από αντίστοιχους Ιερείς, γνώστες των γλωσσών αυτών, καθώς επίσης στα Τουρκικά, Αρμενικά, Ιταλικά και στην Ομηρική ελληνική διάλεκτο, από μοναχούς και λαϊκούς.

Στη συνέχεια ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Κωνσταντινίδης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σουρμένων Ελληνικού, ανέγνωσε από τον Άμβωνα, το ΠασχάλιοΜήνυμα του Ποιμενάρχου μας, για το έτος 2018.

Στο τέλος του Εσπερινού της Αγάπης, ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε τον πασχαλινό χαιρετισμό Χριστός και Αληθώς Ανέστη»με όλους, κληρικούς και λαϊκούς, αντάλλαξαν τον ασπασμό της αγάπης και έλαβαν από ένα πασχαλινό αυγό και εικονάκι της Αναστάσεως Του Κυρίου μας, από το χέρι του Σεβασμιωτάτου.

                                 

                                        

                                                      Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή