Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Ένα διαφορετικό Στόλισμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, στη Κατηχητική Σύναξη του Π.Α.Α.Π. Βούλας.




Τη Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε όπως κάθε Παρασκευή, η καθιερωμένη Κατηχητική Σύναξη του Ιδρύματος Κ.Α.Α.Π. Βούλας (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α.). Στην αρχή ξεκινήσαμε με Προσευχή και κάλαντα και τραγούδια των Χριστουγέννων. Μετά σιγά σιγά περάσαμε στο σημερινό μάθημα που είχε να κάνει με την  συνοπτική παρουσίαση των Προφητών και ιδιαιτέρως του Προφήτη Δανιήλ και των τριών Παίδων εν Καμίνω, από την Κατηχήτρια Φανή Τριπολιτσιώτη με την βοήθεια σχετικών διαφανειών. 

Στη συνέχεια ο π. Αντώνιος, ο Υπεύθυνος  Ιερέας του Ιδρύματος, μίλησε γενικά για το προφητικό χάρισμα, ότι δεν είναι αυτοί που λένε τα μέλλοντα αλλά ότι είναι κυρίως αυτοί που φανερώνουν το θέλημα Του Θεού στους ανθρώπους.

Ακολούθησε το έθιμο του στολίσματος του δέντρου και είπαμε ότι σκοπός μας είναι σαν το δέντρο, καλούμαστε και εμείς να στολιστούμε με αρετές, βγάζοντας ταυτόχρονα τις «βρωμιές» τα πάθη και οι αμαρτίες μας.
Η κ. Μαρία Κουτσοδήμου και ο κ. Βίκτωρας Γρηγοράτος, Κατηχητές φέτος είχαν στήσει και προετοιμάσει ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, κατασκευή στο τοίχο της αίθουσας και με χειροποίητα στολίδια-κατασκευές από διάφορες εορτές και Αγίους της Εκκλησίας μας!   Ένα-ένα παιδί, έβαζε στο δέντρο και από ένα στολίδι, λέγοντας ταυτόχρονα και από ένα : ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ. Όταν ολοκληρώθηκε ο στολισμός του Δέντρου, ανάψαμε τα φωτάκια του και όλα τα παιδιά εμφανώς χάρηκαν με τη συμμετοχή τους στο στολισμό του.


Από την επόμενη Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, ο π. Αντώνιος παράλληλα με το μάθημα, θα βρίσκεται στο Εκκλησάκι του Ιδρύματος, στη διάθεση όποιου παιδιού θέλει να εξομολογηθεί, αφού προηγουμένως όλη την εβδομάδα το κάθε παιδί καλείται να θυμηθεί συλλογιστεί και να αξιολογήσει  γενικότερα την πνευματική του πορεία.


                  Εκ του Ιερού Παρεκκλησίου Π.A.A.Π. Βούλας

1 σχόλιο:

marios είπε...

πολύ καλή ιδέα και πολύ κάλο μπλοκ... ευχαριστώ
Υδραυλικος υδραυλικοι

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή