Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους Αγίους Φανέντες στη Βουλιαγμένη.

 



 

            Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου, εορτάσθηκαν και φέτος στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη, οι Άγιοι Γρηγόριος, Θεόδωρος και Λέων, οι εν Κεφαλληνία Φανέντες, την Κυριακή των Αγίων Πάντων 19 Ιουνίου 2022.

           



  Πρόκειται για Ομολογητές του 4ου μ.Χ. αιώνα, εγκατέλειψαν το στράτευμα επί Αρειανόφρονα αυτοκράτορα Κωνστάντιου και από τη Σικελία έφθασαν στην Κεφαλονιά, όπου έζησαν μέχρι το τέλος της ζωής τους στην περιοχή της Σάμης.




            Μετά την ανεύρεση των άφθαρτων σκηνωμάτων τους, ανηγέρθη στον τόπο εκείνο Μονή, πριν από τον 8ο αιώνα, που φέρει την επωνυμία «των Αγίων Φανέντων».

            Έπειτα από τον εντοπισμό στη Βενετία μέρους των ιερών λειψάνων τους και την επιστροφή τους στην Κεφαλονιά το έτος 2009, μικρά αποτμήματα του ιερού θησαυρού δόθηκαν ως ευλογία από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρό Σπυρίδωνα, στην Ενορία της Βουλιαγμένης.




            Την ετήσια πανήγυρή τους, λάμπρυνε με την Αρχιερατική  παρουσία και ιερουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αντώνιος και τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί Κεφαλονίτες, που προσήλθαν από διάφορα μέρη της Αττικής για να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα λείψανα και να λάβουν την ευλογία των τριών Αγίων.


                                                            Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή